Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Υπερδιπλασιασμό κερδών βλέπει το 2014

Δεν προτίθεται να υποβάλει πρόταση εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο, ανέφερε η διοίκηση της Πετρόπουλος. Οι σχεδιασμοί για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Πετρόπουλος: Υπερδιπλασιασμό κερδών βλέπει το 2014
Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 10% (στο +11% έκλεισε η επίδοση του πρώτου τριμήνου) και υπερδιπλάσια κέρδη σε σχέση με πέρυσι περιλαμβάνουν οι πρώτες προβλέψεις της διοίκησης της Π. Πετρόπουλος για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησής της κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Επιπρόσθετα, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιάννης Πετρόπουλoς ανέφερε πως στις αρχές Μαΐου θα γίνει η καθιερωμένη τριμηνιαία συνάντηση προσαρμογής-αναθεώρησης των στόχων, όπου όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι προβλέψεις μάλλον δεν αναμένεται να τροποποιηθούν επί τα χείρω.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες προβλέψεις -σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Κων/νο Πετρόπουλο- έχουν γίνει χωρίς να υπολογίζονται οι επιδράσεις οποιασδήποτε πιθανής μελλοντικής εξαγοράς, ενώ ως βάση των εκτιμήσεων έχει εκληφθεί το σενάριο πως η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται για τα επόμενα δέκα χρόνια!

Πάντως, μετά την τόσο μεγάλη πτώση των τελευταίων ετών, σε καμιά από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η εισηγμένη δεν εμφανίζονται φέτος τάσεις υποχώρησης, ενώ σε ορισμένες εξ αυτών επικρατεί αισιοδοξία για άνοδο.

Η διοίκηση αναφέρθηκε στην πολύ καλή ρευστότητα που διαθέτει η εταιρεία, στα μερίδια αγοράς που κερδίζει λόγω και της αδυναμίας αρκετών ανταγωνιστών της, καθώς και στις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται για νέα deals και ενίσχυση συνεργασιών. «Ευελπιστούμε να δούμε τέτοιες κινήσεις να ολοκληρώνονται μέσα στη χρονιά» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κων/νος Πετρόπουλoς, μιλώντας για τα θετικά των επιθετικών κινήσεων, αναφέρθηκε στην περυσινή προσθήκη των μηχανημάτων Landini, τα οποία ενίσχυσαν τα ήδη προϋπάρχοντα προϊόντα και έτσι η κατηγορία των αγροτικών μηχανημάτων από ζημιογόνος που ήταν αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία να περάσει σε κέρδη.

Άλλο παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Κων/νος Πετρόπουλος ήταν η εξαγορά του κλάδου λιπαντικών της Shell, δραστηριότητα που αποτελεί σήμερα περίπου το 30% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου. «Μια άλλη παρόμοια δουλειά αν κλείναμε, θα βλέπαμε να αυξάνεται κατά πολύ η κερδοφορία μας» είπε χαρακτηριστικά.

Επιθετικό ενδιαφέρον υπάρχει για πολλές κατηγορίες προϊόντων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα επιβατικά αυτοκίνητα (μετά τα ήδη υπάρχοντα σήματα των Jaguar και Land Rover, επιζητείται σήμα μαζικότερης κατανάλωσης και μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις), τα δίτροχα με ένα προϊόν σημαντικού μεριδίου αγοράς και ο χώρος των ελαστικών.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της εισηγμένης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

• Δεν προτίθεται να υποβάλει πρόταση εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο.
• Ενδιαφέρεται να διευρυνθεί το free float και η εμπορευσιμότητα της μετοχής.
• Θα προχωρούσε σε πώληση μη λειτουργικών ακινήτων της σε περίπτωση που παρουσιαζόταν αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v