Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Θράκης: Άνοιγμα σε προϊόντα υψηλού margin

Στροφή σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας και μεταφορά παραγωγής προϊόντων με χαμηλό μικτό περιθώριο σε χώρες φθηνότερου παραγωγικού κόστους προωθεί η Πλαστικά Θράκης.

Πλ. Θράκης:  Άνοιγμα σε προϊόντα υψηλού margin
Στροφή σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας και μεταφορά παραγωγής προϊόντων με χαμηλό μικτό περιθώριο σε χώρες φθηνότερου παραγωγικού κόστους προωθεί η Πλαστικά Θράκης.

Μετά την πώληση των χαλιών, η Πλαστικά Θράκης μετέφερε ήδη μέρος της παραγωγής μεγασάκων (big bags) στη μονάδα της στη Βουλγαρία διατηρώντας στην Ελλάδα την παραγωγή για λογαριασμό της Χίδροου.

Παράλληλα, εισήλθε στην παραγωγή νέων προϊόντων με καλύτερο περιθώριο κέρδους και χαμηλότερη εξάρτηση από την πορεία των πρώτων υλών.

Έτσι, η εταιρία επέκτεινε την παραγωγή της στα λαμιναρισμένα non woven προϊόντα (μεμβράνες κεραμοσκεπών αναπνέοντες ή μη, δίχτυα, μεμβράνες εδαφοκάλυψης) αξιοποιώντας συνέργιες του εργοστασίου.

Μέσα στους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής μη υφαντών γεωυφασμάτων στην Ξάνθη και να κλείσει η απόκτηση ποσοστού σε αμερικανική εταιρία εμπορίας αγροεφοδείων.

Η Πλαστικά Θράκης έχει δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 21 εκατ. ευρώ περίπου στη διετία 2006-2007 που έχουν ως στόχο την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στον κλάδο της Άκαμπτης Συσκευασίας για την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς και των χωρών της ΝΑ. Ευρώπης καθώς και ενέργειες ενίσχυσης της θέσης της σε δίκτυα πωλήσεων μέσω της απόκτησης συμμετοχών σε εμπορικές εταιρίες και στην Ευρώπη και της δημιουργίας γραφείων πωλήσεων (Γαλλία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v