Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλλαγή Σ. Κόκκαλη για ρωσικό ΛΟΤΤΟ

Απαλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών που εκκρεμούσαν σε βάρος του ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Απαλλαγή Σ. Κόκκαλη για ρωσικό ΛΟΤΤΟ
Απαλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απο σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών που εκκρεμούσαν σε βάρος του ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Οι κατηγορίες αφορούσαν την υπόθεση του Ρωσσικού Λόττο αλλά και μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του τον Ιούνιο του 2003 το Εθνικό Ιδρυμα Αθλημάτων της Ρωσίας για την προμήθεια τερματικών του Λόττο από την Ιντρακομ.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη είχε ασκηθεί τον Φεβρουάριο του 2002 ποινική δίωξη από τον μετέπειτα προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απάτη ιδιαιτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου ή αλλου νομικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Παπαγγελόπουλου ο κ. Κόκκαλης φέρετο οτι είχε παρακρατήσει ποσό που είχε καταβάλει το Εθνικό Ίδρυμα Αθλημάτων της Ρωσίας για την προμήθεια τερματικών του Λόττο από την Ιντρακομ.

Ο κ. Κόκκαλής εφέρετο να έχει αποκρύψει από τοςυ μετόχους της Ιντρακομ οτι ο ίδιος ήταν ο ιδιοκτήτης των υπεράκτιων- ενδιάμεσων εταιρειών Sectro και Εuropean Games, με σκοπό να αποκομίσει τα ποσά που δήθεν εισήλθαν στα ταμεία των εταιρειών αυτών από την επίμαχη σύμβαση, με αντίστοιχη βλάβη των μετόχων της Ιντρακομ.

Επιπλέον σε βάρος του κ. Κόκκαλη μετά από μήνυση του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, απάτη ενώιον διαιτητικού δικαστηρίυ, πλαστογραφία μετα χρήσεως και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το Εθνικό Ίδρυμα Αθλημάτων της Ρωσίας κατηγορούσε τον κ. Κόκκαλη οτι παρακράτησε προκαταβολή 15 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει το Εθνικό Ιδρυμα Αθλημάτων της Ρωσσίας προς την Sectro για την προμήθεια 15.000 τερματικών συσκευών Λόττο τα οποία θα τους προμήθευε η Ιντρακομ, αλλά όπως υποστήριζαν ουδέποτε τα προμηθεύτηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την μήνυση του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας συνενώθηκε με την δικογραφία που είχε σχηματιστεί απο την έρευνα του κ. Παπαγγελόπουλου και διενεργήθηκε ενιαία ανάκριση.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απήλλαξε τον κ. Κόκκαλη από όλες τις παραπάνω κατηγορίες με το σκεπτικό οτι δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να αποδεικνύεται οτι έχει τελέσει τις παραπάνω πράξεις.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του κ. Κόκκαλη είχε απαγγελθεί και κατηγορία για κατασκοπεία για την οποία ωστόσο έχει απαλλαγεί με άλλο βούλευμα λόγω παραγραφής του αδικήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v