Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Παραιτήθηκε ο Δ. Μανιατάκης (update)

Δεκτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας την παραίτηση του Δημήτρη Μανιατάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Προσωρινά, τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, θα ασκεί ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

ΔΕΗ: Παραιτήθηκε ο Δ. Μανιατάκης (update)
Δεκτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας την παραίτηση του Δημήτρη Μανιατάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ μετά από διετή θητεία στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Προσωρινά, τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, θα ασκεί ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος.

Ο ορισμός του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ θα γίνει τις επόμενες μέρες, ύστερα από συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, δήλωσε ο κ. Σιούφας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σχετικά κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, απεδέχθη την απόφασή του και τον ευχαρίστησε για το έργο του. Στη συνέχεια απεφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της Πλειοψηφίας για την εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Μέχρι τότε, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της Εταιρείας, χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου θα ασκεί ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Α. Κυριακόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του κ. Δημήτρη Μανιατάκη ήταν καθοριστική για την Εταιρεία. Ενισχύθηκε το πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ενώ άρχισαν οι δράσεις για τις νέες κατευθύνσεις και τέθηκαν οι βάσεις για τα επόμενα έτη.

Ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, κατά την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παραμείνει στη ΔΕΗ, με αρμοδιότητες που θα καθορισθούν με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για τον συντονισμό της λειτουργίας και ανάπτυξης των Εταιρειών του Ομίλου και ιδίως στον τομέα των διεθνών δραστηριοτήτων.

”Ο Δημήτρης Μανιατάκης με ενημέρωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., δηλώνοντάς μου, παράλληλα, ότι τίθεται στη διάθεση της εταιρείας για να συνεχίσει την προσφορά του στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου και ιδίως στο χώρο των διεθνών δραστηριοτήτων”, είπε ο υπουργός.

Ο Δημήτρης Μανιατάκης, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, την τελευταία διετία, συνέβαλε εργαζόμενος με συνέπεια και ευσυνειδησία για την εκπόνηση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ και έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική πορεία της επιχείρησης, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Τον ευχαριστώ και δημόσια για την προσφορά του αυτή, κατέληξε ο κ. Σιούφας.

* Η επιστολή παραίτησης του Δ. Μανιατάκη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v