Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλάξεις κύπριου ΥΠΟΙΚ στο deal MPB-Κύπρου

Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, σχολιάζοντας την πρόταση της Marfin Popular Bank (MPB) για συγχώνευση με την Τράπεζα Κύπρου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια περίπτωση με πολλές ιδιαιτερότητες, ενώ ταυτόχρονα διατύπωσε και ορισμένες επιφυλάξεις.

Επιφυλάξεις κύπριου ΥΠΟΙΚ στο deal MPB-Κύπρου
Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, σχολιάζοντας την πρόταση της Marfin Popular Bank (MPB) για συγχώνευση με την Τράπεζα Κύπρου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια περίπτωση με πολλές ιδιαιτερότητες, ενώ ταυτόχρονα διατύπωσε και ορισμένες επιφυλάξεις, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Σαρρής δήλωσε ότι υπό κανονικές συνθήκες η πρόταση αυτή ενδεχομένως να ήταν σωστή και επωφελής για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία του τόπου.

Ωστόσο, πρόσθεσε, φαίνεται να είναι ”κάτι λιγότερο από ώριμη και πιθανό να οδηγήσει σε πρωτόγνωρες περιπέτειες”.

Ανέφερε επίσης ότι η ΜΡΒ δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση τριών μικρών τραπεζών και δεν έχει δώσει ακόμα δείγματα γραφής.

Ο κύριος Σαρρής ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και σύγχυση για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους και κάλεσε τις εποπτικές αρχές να εξετάσουν προσεκτικά όλες τις πτυχές και να τοποθετηθούν καθαρά.

Ταυτόχρονα επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει τα θεσμικά όργανα και τις αποφάσεις τους.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ενδεχομένως να ήταν καλύτερα οι Κυπριακές τράπεζες να οργανωθούν καλύτερα με συσπείρωση των μετόχων, ”ώστε να μπορούν να αμυνθούν ευκολότερα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v