Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tι απαντά η Τρ. Κύπρου στις δηλώσεις Βγενόπουλου

”Η αγορά έδωσε σήμερα την απάντησή της” ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με τη συνέντευξη Τύπου του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου.

Tι απαντά η Τρ. Κύπρου στις δηλώσεις Βγενόπουλου
Η αγορά έδωσε σήμερα την απάντησή της” ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης (εικονίζεται στη φωτογραφία), απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με τη συνέντευξη Τύπου του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου.

Και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της Marfin δεν παρουσίασε κανένα επιχειρηματικό σχέδιο.

Στο μεταξύ, εχθρική και όχι φιλική συνεχίζει να θεωρεί την πρόταση εξαγοράς που της υπέβαλε η Marfin Popular Bank η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου.

Μιλώντας στο Stockwatch ο βοηθός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του συγκροτήματος Χαρίλαος Σταυράκης είπε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν εμπεριείχαν τίποτα το νεότερο. ”Εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι η πρόταση της MPB είναι εντελώς ανεπαρκής. Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί μία τράπεζα η οποία έχει προέλθει πρόσφατα από τη συγχώνευση τριών τραπεζών να εξαγοράσει δύο μεγαλύτερες από αυτήν τράπεζες.

Το θέμα της συναίνεσης που έθεσε σήμερα ο κ. Βγενόπουλος είναι εντελώς θεωρητικό καθώς είναι γνωστές οι προθέσεις της διοίκησής του. Ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι αν δεν κάνουν αποδεκτή τα συμβούλια τις προτάσεις τους, θα αποταθούν στους μετόχους, άρα αυτό συνεπάγεται εχθρική εξαγορά” υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυράκη αν η πρόταση της MPB γίνει αποδεκτή εγκυμονούν αρκετοί κίνδυνοι. ”Θεωρούμε όμως ότι επειδή θα υπάρχει δεσπόζουσα θέση στα τραπεζικά δεδομένα της Κύπρου, δεν θα γίνει αποδεκτή από την ΕΠΑ αυτή η ΔΠ. Πάντως θα ήταν καταστροφικό για την Κύπρο, μία τράπεζα με 106 χρόνια ιστορίας όπως η Τράπεζα Κύπρου να περνά σε ξένα χέρια”, πρόσθεσε στο stockwatch.

Παράλληλα, ο κ. Σταυράκης ξεκαθάρισε ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει θέμα συνάντησης των συμβουλίων των δύο τραπεζών.

Τέλος, κληθείς να σχολίασει τις αναφορές του κ. Βγενόπουλου ότι σε περίπτωση που δεν εξαγοράσει η MPB την Τράπεζα Κύπρου θα την εξαγόραζε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, ο κ. Σταυράκης είπε ότι είναι πολύ θεωρητικό αυτό το σενάριο καθώς η BOCY έχει όλες τις προοπτικές για αυτόνομη οργανική ανάπτυξη.

Θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε άλλος έρθει και μας υποβάλει πρόταση εξαγοράς, οι μέτοχοί μας θα την απορρίψουν γιατί εμπιστεύονται πλήρως τις αποφάσεις του υφιστάμενου Δ.Σ. του συγκροτήματος”, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v