Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Χαμηλότερη των 3 δισ. η ΑΜΚ

Σήμερα κατατίθενται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι εκθέσεις αποτίμησης από τη Lazard και τη Morgan Stanley. Πόσο θα είναι το μέγεθος της αύξησης κεφαλαίου.

Eurobank: Χαμηλότερη των 3 δισ. η ΑΜΚ

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΧΣ οι εκθέσεις αποτίμησης της εύλογης αξίας της Eurobank από τη Lazard και τη Morgan Stanley.

Με βάση τις δύο μελέτες, το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου θα ορίσει στη συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας την ελάχιστη τιμή για τη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή, η οποία θα διενεργηθεί, όπως έγραψε το Euro2day, στις 15 Απριλίου.

Η Lazard ως σύμβουλος του ΤΧΣ για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank θα καλέσει τα ενδιαφερόμενα σχήματα (Fairfax, York Capital, Apollo) να καταθέσουν προσφορές για τη θέση του βασικού επενδυτή. H ελάχιστη τιμή μαζί με ένα minimum ποσό συμμετοχής στην αύξηση θα αποτελέσουν τον πήχη για τη διαδικασία επιλογής.

Θα έχει προηγηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank αύριο, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου, που όπως ακούμε θα ανέλθει στα 2,8 δισ. ευρώ.

Και εδώ συνίσταται η έκπληξη, καθώς το ποσό είναι οριακά χαμηλότερο από το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών 2,95 δισ. ευρώ.

Προφανώς, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, το capital plan προβλέπει και επιμέρους κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v