Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜPB: Κατέθεσε τα στοιχεία στην κυπριακή ΕΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η ακρόαση και η γραπτή κατάθεση στοιχείων εκ μέρους της MPB, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο η απόφαση της τελευταίας να ανακοινωθεί πριν το τέλος της ημέρας.

ΜPB: Κατέθεσε τα στοιχεία στην κυπριακή ΕΚ
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η ακρόαση και η γραπτή κατάθεση στοιχείων εκ μέρους της MPB, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο έως την Τετάρτη, πληροφορίες στην Κύπρο κάνουν λόγο πως θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει απόφαση της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έως σήμερα το βράδυ, ωστε να μην υπάρχουν ασάφειες καθώς οι μετοχές επανήλθαν στο ταμπλο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στην Κύπρο, υπάρχει δημόσια προσφορά της Πειραιώς για την Marfin Popular και άρα ενδεχόμενη παράβαση κανονισμών από την MPB, αλλά ταυτόχρονα κάλεσε την MPB, να τεκμηριώσει την άποψη της ότι εκείνη προηγείται.

Στην πράξη, η Marfin Popular Bank καλείται να αποδείξει στην κυπριακή Κεφαλαιαγορά ότι η υποβολή των δημοσίων προσφορών για Κύπρου και Πειραιώς δεν είναι αμυντική κίνηση στην προσφορά της Πειραιώς και ότι ουσιαστικά προηγείται χρονικά, αλλά και να υπεισέλθει στη διάσταση των επίσημων δηλώσεων της περί πρότερης εμπιστευτικής ενημέρωσης που προσέφερε προς τη διοίκηση της Πειραιώς.

Επ αυτών των θεμάτων, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθούν από την πλευρά της MPB, στοιχεία, έγγραφα αλλά και μαρτυρίες επωνύμων ηγετικών στελεχών των επίσημων αρχών των δύο κρατών.

Συγκεκριμένα, λένε οι πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων οι μαρτυρίες του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Κύπρου, αλλά και του προέδρου της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Άλλωστε ήδη από την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστοδούλου, δήλωσε δημοσίως ότι είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για τις προθέσεις της Marfin Popular από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση του τελευταίου να τον ενημερώσει ως ”ευγενική πρωτοβουλία”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v