Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΙΡ: Προβλέψεις για τα κέρδη στη Βουλγαρία

Άνοδο της τάξης του 50% εκτιμά η βουλγαρική θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς ότι θα καταγράψει η προ φόρων κερδοφορία της την χρήση του 2006, αγγίζοντας στα 18 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Αθανάσιου Κουτσόπουλου.

ΠΕΙΡ: Προβλέψεις για τα κέρδη στη Βουλγαρία
Άνοδο της τάξης του 50% εκτιμά η βουλγαρική θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς ότι θα καταγράψει η προ φόρων κερδοφορία της την χρήση του 2006, αγγίζοντας στα 18 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Αθανάσιου Κουτσόπουλου, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

”(Το 2006) η ετήσια αύξηση είναι 50% επί των συνολικών δανειοδοτήσεων και οφείλεται στην γενικότερη ανάπτυξη του συνόλου της αγοράς. Οι ανάγκες της αγοράς έχουν αυξηθεί. Το δίκτυο των υποκαταστημάτων μας αυξάνεται και ως εκ τούτου αυξάνεται και το μερίδιό μας στην αγορά”, δήλωσε ο κ. Κουτσόπουλος.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν είναι πλήρως συγκρίσιμα καθώς η Πειραιώς λειτούργησε μόνον ένα υποκατάστημα στην Βουλγαρία από το 1993 έως τον Μάιο του 2005.

Ο κ. Κουτσόπουλος αναμένει η Piraeus Bank Bulgaria να ανακοινώσει πιστωτικό χαρτοφυλάκιο ύψους 800 εκατ. ευρώ για το 2006, από το οποίο το 55% θα αφορά τον επιχειρηματικό δανεισμό, το 25% δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 20% δανεισμό λιανικής.

Η στρατηγική της Piraeus Bank Bulgaria θα είναι να εξισορροπήσει το πιστωτικό της χαρτοφυλάκιο έτσι ώστε ο κάθε τομέας να έχει ίσο μερίδιο έως τα τέλη του 2008, πρόσθεσε ο κ. Κουτσόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v