Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Χριστοδούλου για εξαγορές τραπεζών

Χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα γίνει εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου από τη Marfin Popular BanK (MPB) ούτε οποιαδήποτε άλλη εξαγορά δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Παρέμβαση Χριστοδούλου για εξαγορές τραπεζών
Χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα γίνει εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου από τη Marfin Popular BanK (MPB) ούτε οποιαδήποτε άλλη εξαγορά δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αυτό το στάδιο, σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου, το θέμα βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου.

Σε δεύτερο στάδιο, εξήγησε, θα πρέπει η εξαγορά να τύχει της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας και ενδεχομένως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία μπορεί και αυτεπάγγελτα να παρέμβει.

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθορίσει το πλαίσιο νομιμότητας, το οποίο θα τηρηθεί, αποτρέποντας φαινόμενα μονοπωλιακά και επηρεασμού του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η εμπορική πτυχή του θέματος, πρόσθεσε, αφορά στους μετόχους οι οποίοι και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v