Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διόρθωση πορείας από Μανιατάκη για ”ΟΤΕ”

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να πραγματοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκης, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που πυροδότησαν οι δηλώσεις του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πως σχολίασε ο υπουργός Αναπτυξης κ. Δ. Σιούφας.

ΔΕΗ: Διόρθωση πορείας από Μανιατάκη για ”ΟΤΕ”
Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να πραγματοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκης, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που πυροδότησαν οι δηλώσεις του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου άφηνε να φανεί η επιθυμία του για σταδιακά λιγότερο κράτος στη ΔΕΗ, παραλληλίζοντας την Επιχείρηση με τον ΟΤΕ.

Αξίζει να αναφερθεί πως τόσο ο κ. Μανιατάκης, όσο και ο κ. Σιούφας βρέθηκαν αντιμέτωποι με αντιδράσεις συνδικαλιστών που φώναζαν συνθήματα πριν ξεκινήσουν την ομιλία τους.

Ο κ. Μανιατάκης, μιλώντας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΓΕΝΟΠ το Σάββατο διέψευσε ότι εννόησε πως πρέπει να εφαρμοστεί μοντέλο ΟΤΕ στη ΔΕΗ.

”Αρκετοί ευφάνταστοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι, ακολουθώ το ”μοντέλο Βουρλούμη- ΟΤΕ”, ότι θέλω απολύσεις, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κλπ. Θεωρώ ότι προβλήθηκαν περισσότερο προσωπικές τους απόψεις και σενάρια, ενώ η ομιλία μου αφορούσε τον εκσυγχρονισμό και την οικονομική αυτοδυναμία της ΔΕΗ, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Επιχείρησης εντός και εκτός Ελλάδας”, είπε.

Ο κ. Μανιατάκης δήλωσε: ”στην περίπτωση του ΟΤΕ πιθανόν να υπήρχε ένα σημαντικά πλεονάζον προσωπικό, δεν μπορώ να το κρίνω. Όμως, στην περίπτωση της ΔΕΗ δημόσια υποστήριξα ότι, ”οι αθρόες εθελουσίες δεν είναι πανάκεια” και τα προβλήματα των επιχειρήσεων λύνονται μόνο με την ενεργό συμμετοχή των στελεχών και των εργαζομένων. Σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε με τις διοικήσεις των εργαζομένων κοινή ήταν η θέση μας ότι χρειαζόμαστε εξειδικευμένο προσωπικό”.

Μάλιστα ο κ΄Μανιατάκης δεν δίστασε να εξάρει την ανάγκη για νέο προσωπικό, αναφέροντας πως ”πέρασαν πάνω από 10 χρόνια για να γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΗ και εντάθηκαν οι ανάγκες για νέο προσωπικό”.

”Εκτιμώ ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται διαχρονικά και ανάλογα με τις ανάγκες των ορυχείων, των μονάδων παραγωγής, της διανομής κλπ, έτσι ώστε να εξαλειφθούν σταδιακά τα προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις”, είπε ακόμη ο ίδιος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας κατά την δική του ομιλία, τόνισε ότι ”με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μανιατάκη, ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε απλουστεύσεις και λαϊκισμούς”. Ο υπουργός κάλυψε τον κ. Μανιατάκη λέγοντας πως ”εκφράζει τις απόψεις της Διοίκησης για το πώς αντιλαμβάνεται το καλό της επιχείρησης”.

Όπως είπε ακόμη ο κ. Σιούφας, η ΔΕΗ θα παραμείνει, για πολλές δεκαετίες ακόμη, ο κεντρικός και ισχυρός πόλος του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας, ενώ η παρουσία ιδιωτών θα κάνει ακόμη πιο ισχυρή, πιο ανταγωνιστική και πιο παραγωγική τη ΔΕΗ”.

”Σήμερα”, είπε ”η ΔΕΗ έχει μια νέα πρόκληση. Μια μεγάλη πρόκληση στην οποία οφείλουμε να τη στηρίξουμε όλοι. Αναφέρομαι στη δραστηριοποίηση της εταιρείας στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις σε ενέργεια, ο κ. Σιούφας είπε πως ”φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ακόμη πιο δύσκολη πραγματικότητα. Οι εισαγωγές μας από τη Βουλγαρία θα είναι μειωμένες κατά 80%, ενώ σήμερα, λόγω της ανομβρίας, η πτώση των υδατικών αποθεμάτων υπερβαίνει το 50%”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v