Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάσταση απόψεων ΧΑΚ -ΕΚ στην Κύπρο

Σε... ”μύλο” εξελίσσεται η υπόθεση των Δημοσίων Προσφορών στην Κύπρο με επιδράσεις και στην Ελλάδα. Θέμα προτεραιότητας θέτει η κεφαλαιαγορά της Κύπρου, εμμένει στην άποψη του το ΧΑΚ, δηλώσεις Κλεάνθους και Καπράλου στο Euro2day. Τι θα γίνει με την επαναδιαπραγμάτευση.

Διάσταση απόψεων ΧΑΚ -ΕΚ στην Κύπρο
Σε... ”μύλο” εξελίσσεται η υπόθεση των Δημοσίων Προσφορών στην Κύπρο με επιδράσεις και στην Ελλάδα. Θέμα προτεραιότητας θέτει η κεφαλαιαγορά της Κύπρου, με μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, ενώ εμμένει στην διατυπωμένη άποψη του το ΧΑΚ.

Η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κρίνει ότι υπάρχει δημόσια προσφορά της Πειραιώς για την Marfin Popular, αλλά ταυτόχρονα καλεί την MPB, να τεκμηριώσει την άποψη της ότι εκείνη προηγείται.

Πρακτικά, περιθώριο έως την Τετάρτη έχει η Marfin Popular Bank, να αποδείξει στην κυπριάκή Κεφαλαιαγορά ότι η υποβολή των δημοσίων προσφορών για Κύπρου και Πειραιώς δεν είναι αμυντική κίνηση στην προσφορά της Πειραιώς και ότι ουσιαστικά προηγείται χρονικά, αλλά και να υπεισέλθει στη διάσταση των δηλώσεων της περι πρότερης εμπιστευτικής ενημέρωσης προς τη διοίκηση της Πειραιώς.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΧΑΚ κ. Κλεάνθους στο euro2day.gr, το κυπριακό Χρηματιστήριο εμμένει στην άποψη του ότι οι ανακοινώσεις προθέσεων δεν μπορεί να δεσμεύουν εισηγμένες,γι αυτό και θα δεχθεί απο τους ενδιαφερόμενους την υποβολή φακέλων!

Και τούτο καθώς υπάρχουν χρονικά περιθώρια έως ότου κινηθούν οι διαδικασίες έγκρισης των προσφορών απο τις αρχές.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Σπ. Καπράλος με δηλώσεις του στο euro2day.gr αναφέρει ότι ”για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, θα πρέπει να είναι επισήμως γνωστά τα στοιχεία όλων των δημόσιων προτάσεων, ώστε να διαπραγματευθούν κανονικά τη Δευτέρα οι μετοχές των εμπλεκόμενων εταιριών”.

Σημειώνεται ότι η μόνη προσφορά που δεν έχει επίσημα δημοσιοποιηθεί είναι αυτή της Marfin Popular για την Πειραιώς, την οποία η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κρατούσε την Παρασκευή σε εκκρεμότητα, ώστε να έχει γνωμάτευση απο τις κυπριακές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v