Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι γνωμάτευσε το ΧΑΚ- έπεται η ΕΚ της Κύπρου

Η απλή κατάθεση ανακοίνωσης προθέσεων, δεν μπορεί να μπλοκάρει τις ενέργειες άλλων εισηγμένων, γνωμάτευσε η νομική υπηρεσία του ΧΑΚ. Επεται η γνωμάτευση της κυπριακής Κεφαλαιαγοράς έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τι γνωμάτευσε το ΧΑΚ- έπεται η ΕΚ της Κύπρου
Οι νομικές υπηρεσίες του ΧΑΚ κατέληξαν ότι με βάση την νομοθεσία της χώρας, η απλή κατάθεση ανακοίνωσης πρόθεσης για Δημόσια Προσφορά δεν συνιστά εμπόδιο για οποιαδήποτε κίνηση από την εταιρία στόχο, που σημαίνει ότι η ύπαρξη τέτοιας ανακοίνωσης από πλευράς Πειραιώς, για την MPB, δεν εμποδίζει την εκδήλωση Δημόσιας Προσφοράς από την τελευταία για την τράπεζα Κύπρου.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Κύπρου Ακης Κλεάνθους μιλώντας στο euro2day.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεδομένης της σοβαρότητας και της περιπλοκότητας του θέματος, θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη τοποθέτηση και από την πλευρά της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ώστε να υπάρχει αρμονία μεταξύ της θέσεως των αρχών.

Η γνωμάτευση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, αναμένεται να έχει υπάρξει έως αύριο το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι στο σημείο που ανέφερε ο προέδρος του ΧΑΚ υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στην ελληνική και την κυπριακή νομοθεσία, αφού στην Κύπρο, μπορεί να γίνει ανακοίνωση πρόθεσης για Δημόσια Προσφορά με περιθώριο 12 ημερών για την υποβολή σχετικού φακέλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν εύκολο, όπως εξήγησε ο κ. Κλεάνθους στο euro2day, για μία εταιρία, να μπλοκάρει τις ενέργειες κάποιας άλλης και στο τέλος του 12ημέρου απλά να υπαναχωρήσει, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω διατύπωση.

Γ. Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v