Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΙΧΘ: Καταθέτει το δεύτερο σχέδιο εξυγίανσης

Η νέα συμφωνία της ΕΛΙΧΘ με τους πιστωτές της προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, «κούρεμα» 65% των υποχρεώσεων της προς τους ανέγγυους/ιδιώτες πιστωτές. Μόνο τόκοι στις τράπεζες έως το 2015.

ΕΛΙΧΘ: Καταθέτει το δεύτερο σχέδιο εξυγίανσης

Τέσσερα χρόνια μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99 και την επικύρωση της συμφωνίας συνδιαλλαγής της με τους πιστωτές της (σ.σ. η απόφαση είχε γίνει δεκτή από το Εφετείο στις 10/4/2010), η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» επανέρχεται υποβάλλοντας σήμερα νέο σχέδιο για την εξυγίανση της.

Χθες η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης ενέκρινε την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα και την κατάθεση αίτησης προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών περί άμεσης επικύρωσής και λήψης προληπτικών μέτρων.

Η νέα συμφωνία της ΕΛΙΧΘ με τους πιστωτές της προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες «κούρεμα» 65% των υποχρεώσεων της προς τους ανέγγυους/ιδιώτες πιστωτές. Δηλαδή το «κούρεμα» θα γίνει επί των 19 εκατ. ευρώ που οφείλει σήμερα η εταιρεία στους ιδιώτες επενδυτές.

Το νέο σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει επίσης ότι η αποπληρωμή των υποχρεώσεων της προς τις τράπεζες θα περιλαμβάνει έως και το τέλος του 2015 την αποπληρωμή μόνο των τόκων και όχι του κεφαλαίου.

Πάντως στην περίπτωση που η ΕΛΙΧΘ δεν καταφέρει να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών της, με βάση το business plan που έχει εκπονήσει η Deloitte και στο οποίο έχει συμφωνήσει το 61,4% των πιστωτών, οι τράπεζες, ήτοι οι Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Γενική, έχουν το δικαίωμα να κεφαλαιοποιήσουν δάνεια 20 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το 68% της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v