Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:”Προληπτική” Δημ. Προσφορά σε MPB

(Update) Δημόσια προσφορά που χαρακτηρίζεται μεν ”φιλική”, αποτιμά όμως την Marfin Popular Bank, περίπου στο… ήμισυ της τρέχουσας χρηματιστηριακής της τιμής, ανακοίνωσε απόψε, η Τράπεζα Πειραιώς. Η κίνηση ερμηνεύεται από παράγοντες της αγοράς ως ”προληπτική” απέναντι σε μια εκδήλωση δημόσιας προσφοράς στην ίδια την Πειραιώς από πλευράς Marfin.

Πειραιώς:”Προληπτική” Δημ. Προσφορά σε MPB
Δημόσια προσφορά που χαρακτηρίζεται μεν ”φιλική”, αποτιμά όμως την Marfin Popular Bank, περίπου στο… ήμισυ της τρέχουσας χρηματιστηριακής της τιμής, ανακοίνωσε απόψε, η Τράπεζα Πειραιώς. Η κίνηση ερμηνεύεται από παράγοντες της αγοράς ως απόπειρα ”πρόληψης” απέναντι σε μια εκδήλωση δημόσιας προσφοράς στην ίδια την Πειραιώς από πλευράς Marfin.

Ενδεχόμενο που σύμφωνα με τις φήμες και πληροφορίες στην αγορά θεωρείτο ως πιθανώς ”επικείμενο”.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Τράπεζας Πειραιώς, έχει ως εξής:

” Η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2007, έλαβε απόφαση να προχωρήσει σε υποβολή φιλικής εκούσιας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της ”MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD”.

Η εκούσια δημόσια πρόταση θα αφορά στην απόκτηση ποσοστού κατ’ ελάχιστον 40% μέχρι και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. και η προτεινόμενη αντιπαροχή που θα προσφέρεται στους μετόχους της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. θα συνίσταται σε μία (1) μετοχή Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ για κάθε πέντε και επτά δέκατα (5,70) μετοχές Marfin Popular Bank Public Co Ltd. όπως τεκμηριώνεται από την εύλογη και δίκαιη σχέση αξίας των δύο εταιρειών.

Οι μετοχικοί τίτλοι Τράπεζας Πειραιώς που θα αποτελέσουν την αντιπαροχή της εκούσιας δημόσιας πρότασης, θα προέλθουν από αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς υπέρ των μετόχων της Marfin Popular Bank Public Co Ltd.

Η εκούσια δημόσια πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης της ανωτέρω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς που θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό καθώς και από τη λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Κανονιστικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα καταρτίσει και θα υποβάλει το Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης στις αρμόδιες Αρχές προς έγκριση εντός των νομίμων προθεσμιών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v