Έξοδος από Ουκρανία για Τράπεζα Κύπρου

Πράσινο φως από το ΔΣ της τράπεζας στην πώληση της θυγατρικής στην Ουκρανία έναντι τιμήματος περίπου 200 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της ρωσικής Alfa Group.

Έξοδος από Ουκρανία για Τράπεζα Κύπρου
Το ΔΣ της Τρ. Κύπρου οριστικοποίησε σήμερα την αποχώρηση της από την Ουκρανία με την πώληση της θυγατρικής της PSJC με αλλαγές στους όρους της συμφωνίας που αντανακλούν τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα τον τελευταίο μήνα.

Ενώπιον του ΔΣ της τράπεζας τέθηκε νέα πρόταση από τον αγοραστή που είναι θυγατρική εταιρεία της Alfa Group Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Stockwatch, ο αγοραστής επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη ουκρανο – ρωσική κρίση καθώς και τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην Ουκρανία ζήτησε να μειωθεί κατά 10% το αρχικό ποσό που είχε συμφωνηθεί.

Το αντίτιμο της πώλησης της PJSC που είχε συμφωνηθεί στις 30 περασμένου Ιανουαρίου ήταν €225 εκ.

Επιπρόσθετα, ο αγοραστής είχε ζητήσει και διευκολύνσεις σε ότι αφορά τον τρόπο και το χρόνο αποπληρωμής αίτημα το οποίο έγινε αποδεχτό.

Η αρχική συμφωνία ανέφερε υπόκειται σε αναπροσαρμογές με την ολοκλήρωση της πώλησης στο τέλος Μαρτίου. Η απόφαση φαίνεται να πάρθηκε με πλειοψηφία με τη στήριξη της ηγεσίας της Τράπεζας.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014, όσο αφορά τη συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος στην Ουκρανία, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ ανακοινώνει ότι το Alfa Group έχει υποβάλει αναθεωρημένη προσφορά η οποία αντιμετωπίζεται θετικά από το διοικητικό συμβούλιο.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης, η Τράπεζα Κύπρου θα προβεί σε ανακοίνωση, παρέχοντας πληροφόρηση για την επίπτωση της συναλλαγής αυτής στα χρηματοοικονομικά μεγέθη και στους δείκτες του Συγκροτήματος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v