Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μανιατάκης:Βολές για αμοιβές προσλήψεις στις ΔΕΚΟ

Τη δυνατότητα της ΔΕΗ να πραγματοποιεί προσλήψεις όποτε αυτές είναι αναγκαίες, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Δημήτρης Μανιατάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής της κοπής της πίτας της Επιχείρησης.

Μανιατάκης:Βολές για αμοιβές προσλήψεις στις ΔΕΚΟ
της Χρύσας Λιάγγου

Τη δυνατότητα της ΔΕΗ να πραγματοποιεί προσλήψεις όποτε αυτές είναι αναγκαίες, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Δημήτρης Μανιατάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής της κοπής της πίτας της Επιχείρησης.

Στην ομιλία του έθιξε και όλα τα θέματα που αποτελούν εκκρεμότητες με το Δημόσιο ζητώντας να απαλλαγεί η Επιχείρηση από τα ”δεσμά που την καθηλώνουν”.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις σημείωσε ότι ”Υπάρχουν πρωτοφανείς αγκυλώσεις σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΚΟ, οι οποίες τις οδηγούν στην οικονομική απαξίωση. Οι ΔΕΚΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προσλήψεις όποτε αυτές είναι αναγκαίες.”

Ο κ. Μανιατάκης έκανε λόγο επίσης για ”σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να απαλλαγεί πλήρως η ΔΕΗ από σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα όπως είναι οι πρωτοφανείς δαπάνες για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ανενεργές επενδύσεις και ο μηχανισμός διαμόρφωσης της οριακής τιμής του συστήματος”.

Ειδικότερα η πορεία της ΔΕΗ κατά το 2006, οι προοπτικές για το νέο έτος, οι πολιτικές εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης που ακολουθούνται και οι αλλαγές που χρειάζονται για την αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων καθώς και εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ ήταν μερικά από τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΗ.

Η κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Αναστασίου Νεράντζη, της διοίκησης και του στελεχιακού δυναμικού της ΔΕΗ, των εκπροσώπων των σωματείων, του προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και των στελεχών των θυγατρικών επιχειρήσεων Tellas, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και SENCAP.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Νεράντζης, απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στις προκλήσεις που δημιουργεί μια μεγάλη αγορά ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, πρόεδρος της ΔΕΗ, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία της Επιχείρησης κατά το 2006 και στις πολύ καλές προοπτικές που διαγράφονται γι΄ αυτήν κατά το 2007 και στα επόμενα χρόνια.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο κ. Νίκος Πιλαλίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις αλλά και στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί η ΔΕΗ.

Η κύρια ομιλία έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτρη Μανιατάκη, ο οποίος, σε ότι αφορά στη ΔΕΗ, επικεντρώθηκε στα εξής σημεία:

* στις πολιτικές εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης που ακολουθεί η Επιχείρηση,

* στις αυξημένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν τα στελέχη εν όψει της επικείμενης πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού και στις

* σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η ΔΕΗ από σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, όπως είναι οι πρωτοφανείς δαπάνες για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, ανενεργές επενδύσεις (stranded costs) και

* ο μηχανισμός διαμόρφωσης της Οριακής Τιμής Συστήματος.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήσαν και οι επισημάνσεις που έκανε για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και στα συστήματα αμοιβών και προσλήψεων, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε βάρος των ΔΕΚΟ, των πελατών τους και της Ελληνικής Οικονομίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι:

* Υπάρχουν πρωτοφανείς αγκυλώσεις σε ότι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό των ΔΕΚΟ οι οποίες τις οδηγούν στην οικονομική απαξίωση.

* Οι ΔΕΚΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προσλήψεις όποτε αυτές είναι αναγκαίες.

Ο κ. Μανιατάκης έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι:

-”Στην περίοδο της απελευθέρωσης των αγορών ενέργειας η ΔΕΗ το μόνο που ζητάει και δικαιούται είναι να απαλλαγεί και αυτή από τα ”δεσμά” που την καθηλώνουν” υπογράμμισε ο κ. Μανιατάκης.

* Η ομιλία του κ. Μανιατάκη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v