Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Τρία νέα έργα ύψους 5,1 εκατ. δολαρίων

Τρία νέα έργα θα υλοποιήσει για τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στην Αφρική, το Πακιστάν και την Ιορδανία, συνολικού ύψους 5,1 εκατ. δολαρίων, η Intracom Jordan, θυγατρική της Intracom IT Services.

Intracom: Τρία νέα έργα ύψους 5,1 εκατ. δολαρίων
Η Intracom Jordan, θυγατρική της Intracom IT Services, επεκτείνει δυναμικά τις δραστηριότητές της και εκτός της περιοχής της Μέσης Ανατολής, υπογράφοντας συμβόλαια με κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στην Αφρική και το Πακιστάν, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τη σημαντική θέση της στην αγορά της Ιορδανίας.

Συγκεκριμένα, η Intracom Jordan υπέγραψε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, συμβόλαιο ύψους 2,1 εκατ. δολαρίων με τον Όμιλο Sonatel (www.sonatel.sn).

Η Sonatel, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στη Σενεγάλη με παρουσία στο Μαλί από το 2002, είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της χώρας. Από το Νοέμβριο 2006 ο Όμιλος Sonatel συνεργάζεται με τον Όμιλο Orange.

Παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και τηλεόρασης, ενώ διαθέτει από τις σημαντικότερες χωρητικότητες δικτύου (Internet bandwidths) στην Αφρική (1.24 Gigabits).

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, η Intracom Jordan υλοποιεί για τη Sonatel και για την Ikatel -εταιρία τηλεπικοινωνιών στο Μαλί- εφαρμογές διαχείρισης εξυπηρέτησης πελατών (Customer Relationship Management Applications) σε Oracle.

Επίσης, μετά από διεθνή διαγωνισμό, η Intracom Jordan υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 1 εκατ. δολαρίων με την Mobilink (www.mobilinkgsm.com), θυγατρική του Ομίλου Orascom Telecom, στο Πακιστάν.

Η Mobilink GSM (PMCL) ξεκίνησε να λειτουργεί το 1994 και εξελίχθηκε σε ηγέτη της αγοράς, με μία αξιοσημείωτη αναπτυξιακή πορεία και με τη μεγαλύτερη βάση πελατών στο Πακιστάν (πάνω από 20 εκατομμύρια).

Η εταιρία είναι ο πρώτος πάροχος κινητής τηλεφωνίας του Πακιστάν, ο οποίος λειτουργεί με 100% ψηφιακή τεχνολογία GSM και παρέχει λύσεις υψηλής τεχνολογίας στους πελάτες της.

Η συμφωνία με την Intracom Jordan αφορά στην υλοποίηση υπηρεσιών της σουίτας εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου της Oracle (e-Business Suite Applications), καθώς και άλλες εφαρμογές προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες του πελάτη, που θα δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη, πλήρως παραμετροποιημένη αρχιτεκτονική για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών τόσο των χρηματοοικονομικών όσο και της αλυσίδας εφοδιασμού.

Όσον αφορά στην Ιορδανία, η Intracom Jordan ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση, υπογράφοντας συμβόλαιο ύψους 2 εκατ. δολαρίων με την τοπική εταιρία Fastlink (www.fastlink.com.jo).

Η Fastlink ιδρύθηκε το 1995 και είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ιορδανία.

Η εταιρία έχει κερδίσει τη φήμη του πιο σύγχρονου παρόχου τηλεπικοινωνιών στην περιοχή, τόσο λόγω της ανταγωνιστικότητάς της όσο και της ετοιμότητά της να υιοθετεί νέες τεχνολογίες και να αναπτύσσει υπηρεσίες τεχνολογίας αιχμής

Το 2003 η MTC εξαγόρασε την πλειονότητα των μετοχών της Fastlink, γεγονός που θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη εξαγορά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και ως η μεγαλύτερη επένδυση του ιδιωτικού τομέα στην Ιορδανία.

Σήμερα η Fastlink έχει πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες και καλύπτει όλη την επικράτεια της Ιορδανίας, με πάνω από 1.500 cell sites. Με τη συμφωνία αυτή, η ΙNTRACOM Jordan θα παραδώσει τη λύση EMC2 αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης δεδομένων (back up & recovery) στην έδρα της Fastlink.

Η λύση διασφάλισης της απρόσκοπτης επιχειρηματικής λειτουργίας για τη Fastlink βασίζεται στην EMC2 Disaster Recovery, την κορυφαία παγκοσμίως λύση αντιμετώπισης καταστροφών και αποθήκευσης δεδομένων (EMC2 Centera).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v