Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Σχεδιάζει επιστροφή κεφαλαίου

Σε αύξηση μεριδίων και σε περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό το 2014 προσβλέπει ο όμιλος. Δραστική μείωση δανεισμού μετά την αποεπένδυση από τα ΚΑΕ. Υπερ της επιστροφής κεφαλαίου αντί του μερίσματος η διοίκηση.

Folli Follie: Σχεδιάζει επιστροφή κεφαλαίου

Στην επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της, απορρίπτοντας τη διανομή μερίσματος, προσανατολίζεται η διοίκηση της Folli Follie σύμφωνα με δηλώσεις του CEO του ομίλου κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2013.

Ο όμιλος μετά την πλήρη αποεπένδυση από τα ΚΑΕ ενίσχυσε σημαντικά το 2013 τη χρηματοοικονομική του εικόνα, εξαλείφοντας τον δανεισμό του και εμφανίζοντας στο τέλος του έτους καθαρό ταμείο της τάξης των 29 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική του ανάπτυξη εκτίμησε ότι το 2013 κατοχύρωσε επιπλέον μερίδια τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις διεθνείς, ενώ η διοίκηση προέβλεψε περαιτέρω ανάπτυξη το 2014.

Ειδικότερα, ο όμιλος σχεδιάζει ταχεία ανάπτυξη δικτύου της Folli Follie στην Κίνα, με στόχο το 2014 να κλείσει με 250 σημεία πώλησης (έναντι 209 στο τέλος του 2013), η οποία θα προέλθει τόσο από ιδιόκτητα καταστήματα όσο και από συμβάσεις franchise, μέθοδο που ακολουθεί ήδη στην τοπική αγορά.

Σχεδιάζει επίσης περαιτέρω διείσδυση της Links of London διεθνώς με καταστήματα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Επιπλέον, προσδοκά οφέλη από την ανάπτυξη της φίρμας Juicy Couture στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά την πρόσφατη συμφωνία με τον όμιλο Authentic Brands Group LLC (ABG) για την ανάληψη του αποκλειστικού δικαιώματος διανομής πωλήσεων χονδρικής και λιανικής για τον οίκο Juicy Couture σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο.

Eπιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος, «η διεθνοποίηση θα προέλθει μέσα από τις συνέργειες τόσο με τον τουρκικό όμιλο Koc, εντός και εκτός Τουρκίας, όσο και με την ελβετική Dufry στο κομμάτι του ταξιδιωτικού εμπορίου (travel retail).

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στο α' τρίμηνο του 2014, ο όμιλος καταγράφει θετικές ενδείξεις, ωστόσο επισημάνθηκε ότι η ελληνική αγορά παραμένει ευμετάβλητη, ελπίζοντας ότι εντός του 2014 θα επέλθει σταθεροποίηση.

Σημειώνεται ότι η εταιρία κατέγραψε το 2013 κέρδη 347,5 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 934,2 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 173,3 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v