Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ΟΟΣΑ εργαζόμενοι με πλαστά πιστοποιητικά

Στην απόλυση των πρώτων 77 εργαζόμενων που εντοπίστηκαν να έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών προχωρά ο ΟΑΣΑ. Συνεχίζονται οι έλεγχοι, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις

Εκτός ΟΟΣΑ εργαζόμενοι με πλαστά πιστοποιητικά

Εκτός της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες» τίθενται από σήμερα, Τρίτη 1η Απριλίου 2014, οι πρώτοι εργαζόμενοι της εταιρείας οι οποίοι από τους ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά σπουδών προκειμένου να γίνει η πρόσληψή τους. Πρόκειται για 89 άτομα σε πρώτη φάση, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ακολουθήσουν και άλλοι αφού οι εσωτερικοί έλεγχοι που διενεργούνται είναι εκτεταμένοι.

Χθες ο ΟΑΣΑ δημοσίευσε στην Διαύγεια τα ονόματα 77 υπαλλήλων που από σήμερα όπως σημειώνεται, διαγράφονται από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας. Επιπλέον, ότι οι υπόλοιποι 12 υπάλληλοι της εταιρείας οι οποίοι εντοπίστηκαν να έχουν παράτυπα δικαιολογητικά έχουν υποβάλλει οι ίδιοι τις παραιτήσεις τους.

Κατά κύριο λόγο το προσωπικό που υποχρεώνεται σε αποχώρηση από την εταιρεία είναι οδηγοί, ενώ από τις υπόλοιπες ειδικότητες προέρχεται μικρός αριθμός εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους υποστηρίζουν ότι θα προσφύγουν κατά της απόλυσής τους καθώς λένε ότι δεν έχουν θέμα με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών. Πάντως η διοίκηση του ΟΑΣΑ εμφανίζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει τους ελέγχους και όσοι εργαζόμενοι εντοπιστούν να έχουν χρησιμοποιήσει για την πρόσληψή τους πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά θα απολυθούν άμεσα. Οι έλεγχοι νομιμότητας των πιστοποιητικών πρόσληψης γίνονται κατ' εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι που απολύονται έχουν ήδη ειδοποιηθεί από την εταιρεία. Να σημειώσουμε ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι για όσους εκδίδονται οριστικές αποφάσεις ανάκλησης διορισμού υπάρχει η δυνατότητα το δημόσιο να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων που εισέπραξαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, ενώ είναι αδιευκρίνιστο τι θα συμβεί με τα χρόνια υπηρεσίας και τον υπολογισμό τους ως συντάξιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v