Euromedica: Δεν προχώρησε το deal με στρατηγικό

Σύμφωνα με τη Euromedica ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην μη ολοκλήρωση της συμφωνίας το στρατηγικό επενδυτή, ήταν το συνεχώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό πλαίσιο του τομέα υγείας.

Euromedica: Δεν προχώρησε το deal με στρατηγικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Euromedica ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ της εταιρίας και εκπροσώπου στρατηγικών επενδυτών για την είσοδό των τελευταίων στον Όμιλο, ότι η προσπάθεια υλοποίησης της συμφωνίας δεν καρποφόρησε.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην αρνητική αυτή εξέλιξη ήταν το συνεχώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό πλαίσιο του τομέα υγείας και ιδιαίτερα η ψήφιση μέτρων όπως το rebate και το claw back, που λειτουγούν αποτρεπτικά για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο επενδυτή έχοντας άκρως δυσμενείς επιπτώσεις στους ιδιώτες παρόχους υγείας. Τα μέτρα αυτά ψηφίσθηκαν χωρίς καμία προειδοποίηση και έχουν αναδρομική ισχύ εφαρμογή, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για επενδύσεις και ανατρέπουν κάθε μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχεδιασμό, αναφέρει η Euromedica.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναστολή των διαπραγματεύσεων με τους συγκεκριμένους επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, η Euromedica εξακολουθεί να αναζητά συνέργειες που θα επιτρέψουν την βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης του Ομίλου, την καλύτερη εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρίας και την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης τόσο στον τομέα των διαγνωστικών κέντρων όσο και στον τομέα των κλινικών.

Παράλληλα, η Euromedica βασιζόμενη στην ευρεία γεωγραφική διασπορά του δικτύου της, στην υψηλή εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της και στον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό της, συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού βασικοί πυλώνες του οποίου αποτελούν η επέκταση των δραστηριοτήτων στις νέες εκτός Ελλάδος αγορές και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος, η Εταιρεία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό και τις εποπτικές αρχές κατά τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v