Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανικός οίκος ελέγχει το 5% της Alpha Bank

Μεγάλος επενδυτικός οίκος των ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει σημαντικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Τη συμμετοχή του διατήρησε και το fund του Κατάρ. Άμεση προτεραιότητα για τον όμιλο η εξόφληση των προνομιούχων.

Αμερικανικός οίκος ελέγχει το 5% της Alpha Bank

Το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο αμερικανικού επενδυτικού οίκου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, και αμέσως μετά την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης κεφαλαίου θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό, όπως ορίζει η χρηματιστηριακή νομοθεσία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος έχτισε τη θέση του στη μετοχή του ομίλου της Alpha Bank από το καλοκαίρι του 2013 έως και σήμερα, ενώ συμμετείχε και στο πρόσφατο book building.

Όσο για το fund του Κατάρ, μετείχε στη διαδικασία του book building με αποτέλεσμα να διατηρήσει το ποσοστό που κατείχε στην τράπεζα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα στελέχη του ομίλου κατά τη διάρκεια των roadshows που πραγματοποίησαν σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Μέση Ανατολή συναντήθηκαν με 250 επενδυτές.

Μόνο σε ξένους

Η διοίκηση της Alpha Bank δεν αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά προς το εγχώριο επενδυτικό κοινό και η αύξηση έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους ξένους επενδυτές.

Πηγές της τράπεζας τονίζουν ότι σύντομα θα προχωρήσει η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ύψους 940 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το ΥΠΟΙΚ για το ζήτημα. Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να επισπευστεί η διαδικασία αποπληρωμής, από την πλευρά όσων τραπεζών δύνανται, των προνομιούχων μετοχών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v