Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Αυξάνει διαθέσιμες θέσεις και πτήσεις

Επιπλέον προορισμούς σε εσωτερικό και εξωτερικό ανακοίνωσε για το φετινό καλοκαίρι η Aegean Airlines. 87 προορισμούς στο εξωτερικό θα εξυπηρετεί η εταιρεία. Ενίσχυση του στόλου με 5 νέα Airbus. Νέα βάση στα Χανιά.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Aegean: Αυξάνει διαθέσιμες θέσεις και πτήσεις

Δεκατρία εκατομμύρια θέσεις θα διαθέσει φέτος στο επιβατικό κοινό η Aegean Airilines η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αυξάνει κατά 1,15 εκατομμύριο τις προσφερόμενες θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό συνδέοντας την Ελλάδα με συνολικά 32 χώρες και 87 προορισμούς εκ των οποίων οι 45 από την Αθήνα.

Γερμανία, Ρωσία και Γαλλία πρώτες προτεραιότητες

Οι αγορές της Γερμανίας, της Ρωσίας αλλά και της Γαλλίας αποτελούν προτεραιότητα για την Aegean η οποία προχωρά σε ενίσχυση της παρουσίας της για το φετινό καλοκαίρι, σκοπεύοντας με τον τρόπο αυτόν να εκμεταλλευθεί την αύξηση που αναμένεται στην τουριστική κίνηση.

Ειδικότερα, διευρύνει την συνδεσιμότητα της χώρας μας με την Γερμανία σε 9 προορισμούς από 6 ελληνικές βάσεις, διαθέτοντας συνολικά 1,3 εκατομμύρια θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 20%. Αντίστοιχα η εταιρεία ua συνδέσει 7 προορισμούς της Γαλλίας με 5 ελληνικές βάσεις, διαθέτοντας 564.000 θέσεις ενώ συνδέει και 4 προορισμούς της Ρωσίας με 7 ελληνικές βάσεις με 615.000 διαθέσιμες θέσεις.

Επιπλέον μεταξύ των νέων προορισμών που αναπτύσσει η εταιρεία αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνονται: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στη Γαλλία, τη Ζυρίχη, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη, την Κατάνια στην Ιταλία, το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βηρυττό, τη Στοκχόλμη, τη Σμύρνη και το Αμάν.

Η εταιρεία ενισχύει το στόλο της με πέντε νέα αεροσκάφη, ενώ παράλληλα προχωρά σε ενίσχυση της βάσης της στα Χανιά, απαντώντας με τον τρόπο αυτόν στην παρουσία που επιχειρεί να χτίσει η Ryanair στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, το σύνολο των δρομολογίων και από τις 8 ελληνικές βάσεις της εταιρείας αυξάνεται πλέον σε 205 εξωτερικού και 51 εσωτερικού. Παράλληλα, οι 13.000.000 προσφερόμενες θέσεις αφορούν κατά 6.600.000 θέσεις εσωτερικού σε 33 προορισμούς και 6.400.000 θέσεις εξωτερικού, κατά 900.000 προσαυξημένες από το 2013, σε 87 προορισμούς. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται τόσο η σημαντικά βελτιωμένη εσωτερική κάλυψη, όσο και η δυναμική στήριξη του εισερχόμενου τουρισμού προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία όχι μόνο διασφαλίζει αλλά και διευρύνει την ευκολία πρόσβασης και στο πιο μικρό νησί της Ελλάδας, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Στο εσωτερικό δίκτυο άλλωστε η νέα πολιτική ναύλων και δικτύου απέδωσε άμεση ανάπτυξη 15-20% ήδη από τους χειμερινούς μήνες. 

Πρώτα επενδύσεις μετά αυξήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ευτύχης Βασιλάκης παρουσιάζοντας θερινό πρόγραμμα έδωσε έμφαση στην νέα λογική της εταιρείας σε ό,τι αφορά τους ναύλους σημειώνοντας ότι το επιβατικό κοινό πλέον προγραμματίζει το ταξίδι του, εκμεταλλευόμενος και τις δυνατότητες που προσφέρουν χαμηλοί ναύλοι.

Ο κ. Βασιλάκης ερωτηθείς σχετικά τάχθηκε υπέρ της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αερολιμένων σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι αυξήσεις που αναπόφευκτα θα γίνουν, θα πρέπει να έλθουν μετά τις απαιτούμενες επενδύσεις ώστε να προκύψει όφελος για την ελληνική οικονομία. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα έργα εκσυγχρονισμού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που ασφυκτιά από την κίνηση τους θερινούς μήνες. Τα έργα αυτά, τόνισε, πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από το αν θα προχωρήσει το σχέδιο για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος της Aegean δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επενδύουμε τις συνέργειες από την Olympic Air σε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο τουρισμός έχει δυναμική που πρέπει να στηριχτεί. Ανάπτυξη έχει ανάγκη και η εταιρεία μας για να παράγει ακόμη ανταγωνιστικότερο κόστος και περισσότερες επιλογές προϊόντων και προορισμών στους επιβάτες της. 50 αεροσκάφη, 13.000.000 θέσεις, συνολικά 120 προορισμοί εξωτερικού και εσωτερικού σε 32 χώρες, 2.400 εργαζόμενοι και 100.000 πτήσεις είναι τεράστιο έργο. Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη δυναμική επιστροφή της χώρας μας στον αεροπορικό χάρτη. Έχουμε κερδίσει τη μάχη της ποιότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλοντας στην εικόνα της χώρας. Πρέπει τώρα να την μεταφράσουμε σε σταθερή δυναμική ανάπτυξης τόσο από την Αθήνα, αλλά και από τις 7 περιφερειακές βάσεις μας. Αυτή είναι η ευκαιρία και η ευθύνη μας.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v