Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωρινό ”πάγωμα” εισαγωγής της Alumil Rom

Την αναβολή για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την 4η Ιανουαρίου, της εκκαθάρισης των μετοχών από τη δημόσια προσφορά της Alumil Rom Industry αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ρουμανίας, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση ορισμένων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στη δημόσια προσφορά.

Προσωρινό ”πάγωμα” εισαγωγής της Alumil Rom
Την αναβολή για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την 4η Ιανουαρίου, της εκκαθάρισης των μετοχών από τη δημόσια προσφορά της Alumil Rom Industry αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ρουμανίας.

Όπως μετέδωσαν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, η ρουμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε την απόφαση αυτή καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση ορισμένων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στη δημόσια προσφορά.

Τον προηγούμενο μήνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ρουμανίας ξεκίνησε έρευνα για τις εγγραφές για τη δημόσια προσφορά της Αλουμύλ, έχοντας λάβει επιστολές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τις οποίες εκδηλώθηκαν παράπονα για παρατυπίες. Οι παρατυπίες αυτές αφορούν στο ότι τα υπόλοιπα των λογαριασμών δεν επαρκούσαν για να δεσμευτούν οι μετοχές κατά τη δημόσια προσφορά.

Κάτω από κανονικές συνθήκες, η εκκαθάριση θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τρεις ημέρες μετά το κλείσιμο της προσφοράς. Ωστόσο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας της αγοράς της Ρουμανίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι πιθανό να αποφασίσει να αποσύρει την έγκριση του prospectus της Alumil Rom, στην περίπτωση που αποφανθεί ότι κατά τη διάρκεια της δημόσιας προσφοράς υπήρξαν παραβιάσεις της νομοθεσίας και των κανονισμών, και αν κρίνει ότι οι συνθήκες που δημιουργούνται από την έγκριση της απόφασης δημιουργούν θεμελιώδεις τροποποιήσεις των στοιχείων και των δεδομένων στα οποία στηρίχθηκε η έγκριση.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο πρόεδρος της ρουμανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι θα ληφθούν σκληρά μέτρα στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποψίες, με ακραία λύση την ακύρωση του εγγράφου έγκρισης της δημόσιας προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια προσφορά της Alumil Rom Industry υπερκαλύφθηκε κατά 16,17 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v