Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για Finansbank

Για σήμερα, 8 Ιανουαρίου, είναι σχεδιασμένη να ξεκινήσει η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για τις μετοχές μειοψηφίας της Finansbank, με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας για το τίμημα εξαγοράς να εκκρεμεί.

ΕΤΕ: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για Finansbank
Για σήμερα, 8 Ιανουαρίου, είναι σχεδιασμένη να ξεκινήσει η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για τις μετοχές μειοψηφίας της Finansbank.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική ρυθμιστική αρχή είχε εγκρίνει την αίτηση για τη δημόσια πρόταση, ορίζοντας μεγαλύτερο τίμημα έναντι εκείνου της εξαγοράς του 46% της τουρκικής τράπεζας. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν ως τίμημα τα 4,147 δολάρια ανά 10 μετοχές, έναντι 4,04 δολαρίων που είχε καταβάλει η Εθνική για το αρχικό πακέτο μετοχών.

Ειδικότερα, στις 28 Δεκεμβρίου 2006 η τουρκική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ότι η προσφερόμενη τιμή των 4,04 δολαρίων ανά 10 μετοχές θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί στα 4,14 δολάρια ανά 10 μετοχές, λαμβάνοντας υπόψη: 1) Τη διαφορά στις αξίες που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του τιμήματος εξαγοράς της Finansbank Malta Ltd., θυγατρικής της Finansbank. 2) Τον υπολογισμό τόκων επί της τιμής προσφοράς των 4,04 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v