Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμες ώρες για τη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες

Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρει λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, το διοικητικό συμβούλιο της Δίας θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες ενέργειες. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κρίσιμες ώρες για τη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες

Μπλεγμένη στα δίκτυα της υπερχρέωσης και από χθες της απόρριψης από το Δικαστήριο της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99 είναι η Δίας.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρει λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, το διοικητικό συμβούλιο της Δίας θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες ενέργειες ώστε να ξεπεράσει αυτό τον σκόπελο.

Παρά το αρνητικό μήνυμα της απορριπτικής απόφασης του Δικαστηρίου, η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε χθες την ελπίδα της ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αναδιάρθρωσής της με τις δανείστριες τράπεζες και τους υπόλοιπους πιστωτές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τα τέλη του 2013 η διοίκηση του ομίλου Δίας έχει υποβάλει «Επιχειρηματικό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης» σε συνεργασία του βασικού μετόχου με τον βασικό προμηθευτή ιχθυοτροφών «BIOMAR ΑΒΕΕ» προς τις τράπεζες, προκειμένου να διασωθεί ο όμιλος και κατ' επέκταση το σύστημα που δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βασικός μέτοχος και η διοίκηση έχουν αποδεχθεί τη μετοχοποίηση μέρους των οφειλών των τραπεζών και της εταιρείας «BIOMAR ΑΒΕΕ» παραμένοντας πλέον μειοψηφία στο νέο μετοχικό σχήμα από την 9/1/2014, με ταυτόχρονη πλήρη εκχώρηση του Management στις Τράπεζες ήδη από τις 06/12/2013.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από την πλευρά πιστωτών σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να καταστραφεί ο ιχθυοπληθυσμός από την ελλιπή σίτιση.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού η εταιρεία ήθελε 8 εκατ. ευρώ για να σωθεί και είχε ψάρια αξίας 40 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα το ποσό που πρέπει να μπει στην εταιρεία για να μην "γράψει τίτλους τέλους" είναι 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισηγμένη γνωστοποίησε ότι με απόφασή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση της εταιρείας περί ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα απορρίφθηκε δυνάμει της υπ' αριθμ. 271/24.03.2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v