Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Επόμενο βήμα η εγχώρια αγορά

Υπερκαλύφθηκε κατά 1,5 φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το book building της Πειραιώς. Μακροπρόθεσμοι επενδυτές συμμετείχαν στη διαδικασία. Στην ελληνική αγορά το 10% της αύξησης κεφαλαίου.

Πειραιώς: Επόμενο βήμα η εγχώρια αγορά

Μιάμιση φορά κάλυψαν οι ξένοι επενδυτές το book building, προς τους ξένους επενδυτές, της Τράπεζας Πειραιώς και τώρα ο όμιλος ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα που αφορά την κάλυψη του 10% της αύξησης, ήτοι 175 εκατ ευρώ, από την ελληνική αγορά με δημόσια προσφορά.

Το 90% της αύξησης αντιστοιχεί σε 1,575 δισ. ευρώ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή της ΑΜΚ θα διαμορφωθεί πάνω από το 1,71 ευρώ (τιμή μετοχής βάσει της οποίας ανακεφαλαιοποιήθηκε η τράπεζα από το ΤΧΣ).

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και τα επιμέρους στοιχεία του book building θα ανακοινωθούν επισήμως σήμερα από τον όμιλο της Πειραιώς.

Η επιτυχία του book building βασίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στη συμμετοχή, πλέον, στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και επενδυτών μακροπρόσθεσμου ορίζοντα.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και περίπου πέντε χρόνια αποκλεισμού από τις αγορές, οι ξένοι επενδυτές μακροχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα τοποθετήθηκαν στην ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς, γεγονός που καταδεικνύει την επιστροφή της εμπιστοσύνης τόσο προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όσο και στην ελληνική οικονομία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v