Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: ”Φρένο” στον Ιντερνετικό τζόγο

Να θέσει ”φρένο” στον Ιντερνετικό τζόγο εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ Ορφανό, ενώ προβλέπεται μείωση των εξόδων διαφήμισης – προβολής του ΟΠΑΠ από 10% σε 3% με 4% σταδιακά.

ΟΠΑΠ:  ”Φρένο” στον Ιντερνετικό τζόγο
Τον περιορισμό του στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου εξετάζει και η Ελλάδα μετά τις ΗΠΑ και τη Γαλλία σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Spor ο υφυπουργός Αθλητισμού αρμόδιος, κ. Γ.Ορφανός, ο οποίος προανήγγειλε και μείωση των εξόδων διαφήμισης – προβολής του ΟΠΑΠ από το 10% στο 3% με 4%.

Ο υπουργός δήλωσε ότι αναζητείται φόρμουλα σε συνεργασία με τις τράπεζες προκειμένου να περιορισΤεί η χρήση πιστωτικών καρτών για στοιχηματισμό στο Διαδίκτυο, κατεύθυνση ουσιαστικά αντίστοιχη με τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συσταθεί Δυιπουργική Επιτροπή υπό το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η οποία εξετάζει τον συνδυασμό μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο τζίρος του στοιχηματισμού μέσω Internet στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 450 με 500 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2005) και με απαγόρευση (άμεσα ή έμμεσα) της χρήσης πιστωτικών καρτών θα διέκοπτε τον βασικότερο μηχανισμό τους. Σήμερα υπολογίζεται ότι μέσω Διαδικτύου δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά περίπου 80 εταιρίες στοιχηματισμού (με έδρα αλλοδαπής), ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των παράνομων εταιριών.

Η ευνοϊκή επίπτωση για τον ΟΠΑΠ από μια τέτοια κίνηση εκτιμάται ως εκ τούτου ότι θα σημάνει αύξηση των εσόδων του της τάξης του 3% με 4% ήδη από την επόμενη χρήση, εφόσον η ρύθμιση περάσει εντός των επόμενων τριών – τεσσάρων μηνών και κυρίως βελτίωση των περιθωρίων του αφού δεν θα πιέζεται από τα περιθώρια απόδοσης που προσφέρει σήμερα ο ανταγωνισμός.

Σημειώνεται ότι εντός Ε.Ε. υπάρχει μια ισχυρή ομάδα κεντροευρωπαϊκών κυρίως χωρών στις οποίες εντάσσεται και η Ελλάδα που επιδιώκει τη διατήρηση του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια (ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο έως το 2020) επικαλούμενη το ότι ικανό μέρος των εσόδων της επιστρέφει στην κοινωνία με τη μορφή ανταποδοτικότητας.

Τέλος στη χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Γ. Ορφανός δήλωσε ότι η μετάβαση στη διαχείριση του Πάμε Στοίχημα από την Intralot στον ΟΠΑΠ θα γίνει σε τρία στάδια εντός του εξαμήνου της παράτασης.

Στο α΄ δίμηνο θα συνεχίσει να το τρέχει η Intralot και θα ελέγχει ο ΟΠΑΠ. Στο δεύτερο θα εισηγείται η Intralot και θα το τρέχει ο ΟΠΑΠ και στο τρίτο θα εισηγείται και ΘΑ το τρέχει ο ΟΠΑΠ και θα τσεκάρει η Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v