Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εγκατάσταση της πλατφόρμας mySAP.com

Ξεκίνησε επιτυχώς απο το σύνολο των εργοστασιακών μονάδων του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, η παραγωγική λειτουργία με την πλατφόρμα λύσεων mySAP.com, η οποία αποτελεί πλατφόρμα ενδο-επιχειρησιακής οργάνωσης.

ΕΛΠΕ: Εγκατάσταση της πλατφόρμας mySAP.com
Το μεγαλύτερο έργο ενδο-επιχειρησιακής οργάνωσης ERP (Enterprise Resource Planning) στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια ξεκίνησε επιτυχώς από τη εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια και περιλαμβάνει την εγκατάσταση της πλατφόρμας mySAP.com σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου (βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Θεσσαλονίκης, χημικά εργοστάσια Θεσσαλονίκης, εργοστάσιο πολυπροπυλενίου, την θυγατρική εταιρία Dιαxon).

Κάθε λύση της πλατφόρμας mySAP.com συνδέεται απρόσκοπτα εκ κατασκευής με όλες τις υπόλοιπες λύσεις ενδο-επιχειρησιακής οργάνωσης (SAP R/3) δίνοντας στα στελέχη της επιχείρησης από άκρου εις άκρον, ακριβή και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση.

Τα δομικά στοιχεία που υλοποιήθηκαν είναι: Η οικονομική διαχείριση, ελεγκτική, κοστολόγηση, διακίνηση πετρελαιοειδών και χημικών, πωλήσεις, προμήθειες, αποθήκες, παραγωγή χημικών, διασφάλιση ποιότητας, διαχείριση έργων, συντήρηση εγκαταστάσεων, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού , καθώς και η κάθετη λύση IS-Oil (Industry Solution ) για την κάλυψη επιχειρησιακών λειτουργιών που σχετίζονται με την διακίνηση, την τιμολογιακή πολιτική, την εξόρυξη κλπ. στο κλάδο των πετρελαιοειδών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με την συμμετοχή της SAP AG έχει ολοκληρωθεί και εφαρμοσθεί με επιτυχία στα Ελληνικά Πετρέλαια η Λογιστική των Κοινοπραξιών (Joint Venture Accounting) για τον κλάδο Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων.

Παράλληλα με την εφαρμογή του mySAP.com επιτεύχθηκε η καταγραφή, η ενοποίηση και αναδιοργάνωση των διαδικασιών λειτουργίας του Ομίλου.

Η πλατφόρμα mySAP.com διασυνδέεται αυτόματα με άλλα περιφερειακά (μη SAP ) συστήματα όπως της αυτόματης φόρτωσης βυτιοφόρων και της μισθοδοσίας. Σε συνεργασία με την Ernst & Young Ιnternational έγινε η εγκατάσταση ειδικού μοντέλου εξουσιοδοτήσεων και εγκρίσεων για τον πλήρη έλεγχο πρόσβασης και επέμβασης στο σύστημα της SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v