Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα ημερών η ΑΜΚ της Πειραιώς

Mε ταχύτατες διαδικασίες θα προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Στο τραπέζι η παρουσίαση επιπλέον κινήτρου προς τους υφιστάμενους μετόχους για συμμετοχή στην ΑΜΚ.

Θέμα ημερών η ΑΜΚ της Πειραιώς

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της στρατηγικής απόφασης για κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ύψους 1,750 δισ. ευρώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμη και την Παρασκευή 28 Μαρτίου, όταν θα γίνει η γενική συνέλευση.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Η γρήγορη ενεργοποίηση της αύξησης καταδεικνύει την επιδίωξη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς να αξιοποιήσει σε μέγιστο βαθμό το θετικό, εντυπωσιακό ως προς το μέγεθός του, επενδυτικό momentum όσον αφορά τις τοποθετήσεις ξένων κεφαλαίων στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Έκπληξη(;)

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν αποκλείεται στη γενική συνέλευση των μετόχων της 28ης Μαρτίου να ανακοινώσει «κίνητρο-έκπληξη» προς τους υφιστάμενους μετόχους του ομίλου, γεγονός που θα βοηθήσει παράπλευρα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημειώνεται ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου το ποσοστό του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς θα πέσει στο 65% και το υπόλοιπο 35% θα βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια ιδιωτών.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει ο όμιλος από την αύξηση κεφαλαίου θα κατευθυνθούν κατά 750 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών, που είχε λάβει η τράπεζα από το «πακέτο Αλογοσκούφη». Τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν αφενός για την κάλυψη των 265 εκατ. ευρώ των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress tests, τα οποία διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος, και όσα απομείνουν για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών (π.χ. stress tests της ΕΚΤ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v