Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Αποπομπή διοίκησης ζητούν οι εργαζόμενοι

Την αποπομπή και ταυτόχρονα την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ κ. Στ. Καραμανλή και Γ. Σκόδρα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών στην εισηγμένη.

ΕΥΑΘ: Αποπομπή διοίκησης ζητούν οι εργαζόμενοι
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Την αποπομπή και ταυτόχρονα την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ κ. Στ. Καραμανλή και Γ. Σκόδρα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών στην εισηγμένη.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πριν από λίγο οι πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων Ν. Αρζόγλου και του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ. Βασιλειάδης ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γ. Καλαντζή για την αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΥΑΘ και σε περίπτωση που δεν υπάρξει, προειδοποίησαν ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Επίσης, ζήτησαν να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι κ. Καραμανλής και Σκόδρας, καθώς και κάθε εμπλεκόμενος, που επιβαρύνονται, όπως υποστήριξαν, για κακοδιαχείριση και έχουν ευθύνη για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην εταιρία με την εξαφάνιση φακέλων, την ευνοϊκή μεταχείριση εργολάβων, τις απευθείας αναθέσεις έργων και την οικονομική ζημία που υπέστη η εισηγμένη.

Οι συνδικαλιστές μίλησαν για ”κλοπή” των επίμαχων φακέλων βάσει των οποίων στηρίχθηκε τόσο το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που όρισε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, αλλά και οι τέσσερις αναφορές της αρμόδιας υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης.

Διέθεσαν μάλιστα μια σειρά από ντοκουμέντα, τα οποία έχει αποκαλύψει ήδη το euro2day (αναφορές, το πόρισμα της επιτροπής, στοιχεία για απευθείας αναθέσεις έργων, διπλοεγγραφές κ.λπ.).

Ειδικότερα, ο κ. Αρζόγλου απεύθυνε πρόσκληση προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να ορίσει ανεξάρτητους επιθεωρητές για να διερευνήσουν την υπόθεση αν οι καταγγελίες των εργαζόμένων δεν θεωρούνται αξιόπιστες.

Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο euro2day.gr, μετέφερε την καταγγελία της κας. Ε. Στεφανίδου, μέλους της τριμελούς επιτροπής που κατήργησε ο κ. Σκόδρας, ότι τα επιμετρητικά στοιχεία και τα βιβλία εντολών προς τους εργολάβους δεν φυλάσσονται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή, όπως ισχυρίστηκε η χτεσινή ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, αλλά στο γραφείο του επιβλέποντος μηχανικού κ. Πηδώνια για τον οποίο καταγράφηκαν συγκεκριμένες υπόνοιες για μεροληπτική μεταχείριση προς ορισμένους εργολάβους.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γ. Καλατζής, επιλέγει να τηρήσει στάση Πόντιου Πιλάτου. ”Το θέμα είναι λήξαν για εμένα από τη στιγμή που έχει πάει στη δικαιοσύνη. Θα αποφανθεί ο εισαγγελέας και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του”.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι καταγγελίες προέρχονται και από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ο κ. Καλατζής υποστήριξε: ” Καλά που το κατάλαβαν μετά από 5 χρόνια. Εμείς στείλαμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη”.

Με αφορμή τις δηλώσεις του ΥΜΑΘ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Δ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο euro2day.gr χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις: ”εάν ο υπουργός καλύψει την αποδεδειγμένη μέσα από τις αναφορές και το πόρισμα της επιτροπής διαπλοκή και διαφθορά στην ΕΥΑΘ, που ο ίδιος άλλωστε παραδέχτηκε προς τους εργαζομένους τότε είναι 2 φορές ένοχος.

Έχω ταχθεί υπέρ της μηδενικής ανοχής σε θέματα διαφθοράς, τα οποία δυστυχώς καλύπτονται από τον αρμόδιο υπουργό. Ο καθένας και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Καλώ τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

---- Πως σχολιάζει η διοίκηση

Με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου των Προεδρείων του ΣΕΕΥΑΘ και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΥΑΘ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Όλα τα αναφερθέντα αποτελούν αναμάσημα προηγούμενων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων που στο σύνολό τους έχουν ήδη απαντηθεί.

Επιπλέον οι θιγόμενοι από τα δημοσιεύματα, τις αναφορές και τα πορίσματα έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα χρήσης η σημερινή Διοίκηση εφαρμόζει για πρώτη φορά τους ισχύοντες κανόνες και τα Δ.Λ.Π. και η εικόνα της ΕΥΑΘ Α.Ε. είναι πλέον ξεκάθαρη.

Σταμάτησε δηλαδή η δημιουργική λογιστική που εφαρμοζόταν απ’ όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και με την ψήφο των εκπροσώπων των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v