Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Τι ειπώθηκε στο Conference Call

Για την Finansbank στελέχη της ΕΤΕ εκτίμησαν ότι η κατάσταση στην Τουρκία ομαλοποιείται και δεν προβλέπουν νέα αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της γείτονος.

ΕΤΕ: Τι ειπώθηκε στο Conference Call

Με όπλα την κερδοφορία και δέκα κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες, χωρίς «να χρειασθεί να επιβαρύνουμε τους μετόχους μας πραγματοποιώντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών.

Για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών είπαν ότι «επι του παρόντος δεν κοστίζουν στην τράπεζα και επομένως δεν αποτελεί φλέγων ζήτημα για τον όμιλο της Εθνικής». Επίσης, υπογράμμισαν ότι δεν «είναι στα πλάνα του ομίλου η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου».

Εκτίμησαν ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα υπάρξει η πρώτη αύξηση των χορηγήσεων κάτι που η Εθνική στηρίζει με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει.

«Το γεγονός ότι ο λόγος δάνεια προς καταθέσεις είναι μικρότερος από το 100% μας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιπλέον ρευστότητας με στόχο την ενίσχυση και την στήριξη της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας». Τόνισαν ότι τα αναδιαρθούμενα δάνεια της τράπεζας είναι «όλα καλυμμένα για τους επόμενους 12 μήνες».

Σε ό,τι αφορά την Finansbank εκτίμησαν ότι η κατάσταση στην Τουρκία ομαλοποιείται και δεν προβλέπουν νέα αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της γείτονος.

Αντίθετα, η επίπτωση στην τράπεζα από την προηγούμενη αύξηση επιτοκίων είναι σημαντική. Ερωτούμενοι για την εξαγορά του ουρανοξύστη «Crystal Tower» από την Finansbank είπαν ότι η απόφαση είχε ληφθεί από τον περασμένο Μάιο και έχει την έγκριση τόσο της DG comp όσο και τους Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τέλος, όταν ένα εκ των αναλυτών τους ζήτησε να σχολιάσουν την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκε στα stress tests, που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, η Finansbank τόνισαν: «Δεν σχολιάζουμε τον επόπτη μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v