Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος 2007 ο νικητής του διαγωνισμού στο Κόσοβο

Ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάληψη ενεργειακού έργου, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που έχει προσελκύσει μεγάλες διεθνείς εταιρίες θα ανακοινωθεί έως τα τέλη του 2007, είπε ο υπουργός Ενέργειας σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Τέλος 2007 ο νικητής του διαγωνισμού  στο Κόσοβο
Ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάληψη ενεργειακού έργου, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που έχει προσελκύσει μεγάλες διεθνείς εταιρίες θα ανακοινωθεί έως τα τέλη του 2007, είπε ο υπουργός Ενέργειας του Κοσόβου σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Υπενθυμίζεται, ότι κοινοπραξία της ΔΕΗ με την αμερικανική Contour, Sencap, σε συνεργασία με την ιταλική Enel, είναι μεταξύ των τεσσάρων κοινοπραξιών-εταιριών που προεπιλέγησαν για τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τομέα του Κοσόβου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εργοστασίου 2.100 MW, την αναβάθμιση υπάρχοντος εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάπτυξη νέου λιγνιτωρυχείου στην περιοχή.

”Θα έχουμε μία απόφαση τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο σχετικά με το ποια εταιρία ή κοινοπραξία έχει κερδίσει στον διαγωνισμό”, είπε ο υπουργός Ενέργειας του Κοσόβου Ethem Ceku στο Reuters.

”Το 2008 η εταιρία ή η κοινοπραξία θα αρχίσουν να κατασκευάζουν το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας”, είπε. ”Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2012”.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Κοσόβου μπορεί να διατηρήσει ποσοστό έως 49% του εργοστασίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v