Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Δεν παραιτούνται πρόεδρος και CEO

Δεν προτίθενται να παραιτηθούν δήλωσαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ.κ. Στ. Καραμανλής και Γ. Σκόδρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.

ΕΥΑΘ: Δεν παραιτούνται πρόεδρος και CEO
Δεν προτίθενται να παραιτηθούν δήλωσαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ.κ. Στ. Καραμανλής και Γ. Σκόδρας, αντίστοιχα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για τη χθεσινή συνάντηση που είχε η διοίκηση της ΕΥΑΘ με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Καλαντζή, ανέφερε ότι ”ήταν μία τυπική συνάντηση συνεργασίας, ο υπουργός θα εκτιμήσει την πορεία μας και θα πάρει τις αποφάσεις του”.

Στη Γ.Σ. εκπροσωπήθηκε και ο όμιλος της Suez, μέσω Έλληνα δικηγόρου.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΥΑΘ αναμένει την έγκριση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής, σύμφωνα με την οποία έχουν προταθεί αυξήσεις 4% ετησίως για την οικιακή κατανάλωση και 2,5-3% για τη βιομηχανική κατανάλωση.

Οι αυξήσεις, εφόσον εγκριθούν, θα ισχύσουν από το 2007.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη Γ.Σ. εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,178 εκατ. ευρώ -λόγω κεφαλαιοποίησης της υπεραξίας των γηπέδων-οικοπέδων - με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Η αύξηση θα συντελεστεί με διεύρυνση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εισηγμένης, που αυξάνεται κατά 0,12 ευρώ, στο 1,12 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων της εταιρείας (που έγινε στις 31/12/2004) προέκυψε υπεραξία ύψους 2.198.886,50 εκατ. ευρώ. Η επιλογή της αύξησης της τιμής της μετοχής κατά 0,12 ευρώ είναι σύμφωνη με τον περιορισμό των δύο δεκαδικών, αλλά αφήνει εκτός κεφαλαιοποίησης ποσό ύψους 20.886,50 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε μια επόμενη κεφαλαιοποίηση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της επιλογής κεφαλαιοποιείται μόνο ποσό ύψους 2,178 εκατ. ευρώ (18.150.000 μετοχές επί 0,12 ευρώ ανά μετοχή).

Η υπεραξία που προέκυψε από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων της Ε.Υ.Α.Θ καταχωρήθηκε στα βιβλία της στις 31/12/2004, ενώ καταβλήθηκε ο φόρος για το ποσό της προκύπτουσας υπεραξίας μέσα στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, η σημερινή γενική συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος του πίνακα διάθεσης αντληθέντων –από την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο- κεφαλαίων, καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο.

Αθ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v