Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emirates: Ψάχνει Ελληνες για απασχόληση

Τροφοδότης προσωπικού είναι η Ελλάδα για την Emirates. Εκατοντάδες Ελληνες εργάζονται ήδη ως πλήρωμα καμπίνας στην εταιρεία, στην οποία απασχολούνται και περίπου 40 πιλότοι. Στα 1.500 έως 2.000 ευρώ ο μισθός για το πλήρωμα καμπίνας.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Emirates: Ψάχνει Ελληνες για απασχόληση

Προσωπικό υψηλών προσόντων, για τη στελέχωση της καμπίνας των αεροσκαφών της, αναζητά για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα η Emirates Airlines. Η αεροπορική εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, έχει το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάσει τις «Ημέρας Καριέρας» που πραγματοποιεί στη χώρα μας αναζητώντας νέους από την Ελλάδα.

Οι ανάγκες της εταιρείας σε νέο προσωπικό για φέτος υπολογίζονται σε 3.800 άτομα και αναμένεται ότι σημαντικός αριθμός των θέσεων αυτών θα καλυφθεί από Έλληνες ενδιαφερόμενους.

«Ημέρα Καριέρας» είχε διοργανώσει η εταιρεία στην Αθήνα και πάλι στα τέλη του περασμένου χρόνου, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έχει πραγματοποιήσει επίσης στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η μεγάλη συμμετοχή νέων, με ιδιαίτερα υψηλά προσόντα, που αναζητούν μια δουλειά.

Ενδεικτικά στην εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 νέοι, άντρες και γυναίκες. Βασικό κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους είναι η σταθερή απασχόληση αλλά και ένας μισθός που, για τα ελληνικά δεδομένα πλέον, θεωρείται ψηλός, μετά την δραματική υποχώρηση των αμοιβών τα τελευταία χρόνια.

Ο μέσος μισθός των μελών του πληρώματος διαμορφώνεται μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ το μήνα, ενώ οι αποδοχές των πιλότων, είναι σαφώς υψηλότερες και διαμορφώνονται μεταξύ των 8.000 έως 10.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία καλύπτει στο προσωπικό της τα έξοδα διαμονής, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο.

Περισσότεροι από 450 Έλληνες δουλεύουν ήδη στην εταιρεία

Όσοι επιλεγούν από την εταιρεία δεν θα βρεθούν σε ένα εντελώς ξένο περιβάλλον, αφού στα αεροσκάφη της Emirates θα συναντήσουν αρκετούς ακόμη Έλληνες. Στην εταιρεία εργάζονται ήδη περισσότεροι από 450 Έλληνες εκ των οποίων οι περίπου 40 πιλότοι.

Η εκδήλωση της Emirates διοργανώνεται το Σάββατο στο Athens Electra Palace της Αθήνας και αναμένεται και πάλι πληθώρα προσέλευσης υποψηφίων.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Καριέρας, υποψήφιοι γυναίκες και άντρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση για το ρόλο του μέλους πληρώματος καμπίνας, τις απαιτήσεις της θέσης, καθώς και τα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται για τον όμιλο Emirates και ζουν στο Ντουμπάι. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει ένα γραπτό τεστ στα αγγλικά και ομαδική συζήτηση με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων. Όσοι καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία όλα τα στάδια της συνέντευξης, θα έχουν την ευκαιρία για άμεση απασχόληση στην εταιρεία.

Προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει:

-να έχουν συμπληρώσει το 21 έτος ηλικίας

-να διαθέτουν ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά και

-να προσκομίσουν φωτογραφίες διαβατηρίου και κανονικού μεγέθους με επαγγελματική αμφίεση

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Ντουμπάι, πραγματοποιεί πτήσεις σε 142 προορισμούς σε 80 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική, ινδική υποήπειρο και Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού.

Η Emirates συνδέει καθημερινά την Αθήνα με το Ντουμπάι. Μάλιστα το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς είναι το πιο κερδοφόρο της εταιρείας στην Ευρώπη, έχοντας καταγράψει την προηγούμενη χρονιά πολύ μεγάλη αύξηση. Να σημειωθεί δε ότι η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που αρκετές φορές η εταιρεία χρειάστηκε να δρομολογήσει και δεύτερο αεροσκάφος προκειμένου να την καλύψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v