Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε η συγκέντρωση των ΑΧΑ-Alpha Ασφαλιστική

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση των επιχειρήσεων ΑΧΑ και Alpha Ασφαλιστική. Υπενθυμίζεται ότι με το 27.10.2006 έγγραφό της η ΑΧΑ γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση από την Alpha Bank ποσοστού 99,56% της Alpha Ασφαλιστικής.

Εγκρίθηκε η συγκέντρωση των ΑΧΑ-Alpha Ασφαλιστική
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση των επιχειρήσεων ΑΧΑ και Alpha Ασφαλιστική.

Υπενθυμίζεται ότι με το 27.10.2006 έγγραφό της η ΑΧΑ γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση από την Alpha Bank ποσοστού 99,56% της Alpha Ασφαλιστικής.

Η εταιρεία ΑΧΑ S.A. είναι ανώνυμη εταιρεία με έδρα τη Γαλλία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού και της Νέας Υόρκης και επικεφαλής του διεθνούς ομίλου των εταιριών ΑΧΑ παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Στην Ελλάδα η εν λόγω εταιρία έχει παρουσία μέσω του υποκαταστήματός της την Inter Partner Assistance που ασχολείται με πρωτασφαλίσεις ζημιών και αντασφαλίσεις.

Η εξαγοραζόμενη εταιρία Alpha Ασφαλιστική που εδρεύει στην Αθήνα ανήκει στον όμιλο των εταιρειών της Alpha Bank και παρέχει υπηρεσίες πρωτασφαλίσεων ζωής, γενικών πρωτασφαλίσεων και αντασφαλίσεων.

Επί τη βάση των διαθέσιμων στοιχείων των σχετικών με τη διάρθρωση και λειτουργία της σχετικής αγοράς προϊόντων- υπηρεσιών η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την 322/V/2006 απόφασή της ενέκρινε την εν λόγω συγκέντρωση αγόμενη στο συμπέρασμα ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις επιμέρους ως άνω αγορές τις οποίες αφορά, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι τα μερίδια αγοράς των εμπλεκομένων στη συγκέντρωση εταιριών δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v