Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ελέγχει το 99,67% της Alpha Leasing

Στο 99,67% ανέρχεται το συνολικό ποσοστό που κατέχει η Alpha Bank, στη εταιρία Alpha Leasing, μετά και τη λήξη της προαιρετικής δημόσιας πρότασης στις 22 Δεκεμβρίου, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της πρώτης, αντί τιμήματος 6,50 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή.

Alpha Bank: Ελέγχει το 99,67% της Alpha Leasing
Στο 99,67% ανέρχεται το συνολικό ποσοστό που κατέχει η Alpha Bank, στη εταιρία Alpha Leasing, μετά και τη λήξη της προαιρετικής δημόσιας πρότασης στις 22 Δεκεμβρίου, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της πρώτης, αντί τιμήματος 6,50 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι την 2η Νοεμβρίου 2006, ο Προτείνων απηύθυνε προαιρετική δημόσια πρόταση (η Δημόσια Πρόταση) για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών (οι Μετοχές) εκδόσεως της ανωνύμου εταιρίας υπό την επωνυμία ΑΛΦΑ ΛΗΣΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ (η Εταιρία), που ο ίδιος, αμέσως ή εμμέσως, δεν κατείχε, ήτοι, κατ’ αριθμό 137.088 μετοχές, που, κατά την ημερομηνία εκείνη, αντιπροσώπευαν ποσοστό 0,35% του συνολικώς καταβεβλημένου, μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου εκ μετοχών εκδόσεως της Εταιρίας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δια της από 22ας Νοεμβρίου 2006 αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντος (το Πληροφοριακό Δελτίο).

Η περίοδος αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως άρχισε την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006, και έληξε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 (η Περίοδος Αποδοχής).

Κατά την 1η Νοεμβρίου 2006, ο Προτείνων κατείχε, αφενός μεν 39.447.912 Μετοχές της Εταιρίας ή ποσοστό 99,65% του μετοχικού της κεφαλαίου, αφετέρου ποσοστό 99,65% των δικαιωμάτων ψήφου (συμπεριλαμβανομένων 420 δικαιωμάτων ψήφου από ισάριθμες ενεχυριασθείσες Μετοχές).

Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 2.418 Μετοχές, ήτοι Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,006% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Από την ημερομηνία ανακοινώσεως της Δημοσίας Προτάσεως και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως ο Προτείνων απέκτησε επίσης χρηματιστηριακώς 4.143 Μετοχές, ήτοι Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,01% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Ο Προτείνων, επομένως, θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημοσίας Προτάσεως, συνυπολογιζομένων και των Μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς μέχρι το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, 39.454.473 Μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 99,67% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Η μεταβίβαση των Mετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν εντός έξι (6) εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ήτοι την 4 Ιανουαρίου 2007, με τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 2.20 του Πληροφοριακού Δελτίου.

Το τίμημα θα καταβληθεί στους αποδεχόμενους μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις Δηλώσεις Αποδοχής τους, την 4 Ιανουαρίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v