Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Θα περιμένει το δημόσιο για να βγει στις αγορές

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η Alpha τα roadshows για την ΑΜΚ, δήλωσε η διοίκηση της τράπεζας κατά την τηλεδιάσκεψη. "Δεν δημιουργούνται νέα δάνεια σε καθυστέρηση", πρόσθεσε.

Alpha: Θα περιμένει το δημόσιο για να βγει στις αγορές
Η Alpha Bank θα περιμένει το ελληνικό δημόσιο να βγει στις αγορές και μετά θα κάνει το βήμα, τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών. "Τότε οι όροι σαφώς θα είναι καλύτεροι", είπαν και πρόσθεσαν: "Τις επόμενες ημέρες η τράπεζα θα ξεκινήσει τα roadshows, τα οποία θα στηρίζουν, πλην της δικής μας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την επανατοποθέτηση της Ελλάδας στις αγορές αλλά και συνολικότερα του τραπεζικού συστήματος".

Δήλωσαν άνετοι με την κάλυψη της αύξησης και υπογράμμισαν ότι "το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι εντυπωσιακό". Όσον αφορά τα warrants δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς τους ενόψει της AMK.

Σχολιάζοντας την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών, επεσήμαναν ότι η τράπεζα έκανε ΑΜΚ το 2009 με στόχο να αποπληρώσει τα 750 εκατ ευρώ, ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς ήρθε το Μνημόνιο. Είπαν ότι επόμενος στόχος είναι η έξοδος στις αγορές και η αποπληρωμή των κεφαλαίων προς το δημόσιο.

"Όταν γίνουν όλα αυτά τότε θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές για την δυνατότητα διανομής μερίσματος. Εξάλλου η Alpha Bank διένειμε σταθερά μέρισμα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως το 2010, όταν η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο", ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Για τις επισφάλειες είπαν ότι σημειώνεται "σημαντική αλλαγή στα προβληματικά στεγαστικά δάνεια". Τόσο οι διαπραγματεύσεις με τους κατόχους με στόχο την αναδιάρθρωση όσο και το καθεστώς των πλειστηριασμών οδηγούν σε επαναφορά των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Εκτίμησαν ότι είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις όσον αφορά την πορεία των επισφαλειών ωστόσο οι ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές. "Δεν δημιουργούνται νέα δάνεια σε καθυστέρηση", ανέφεραν.

Δήλωσαν έτοιμοι και για τα stress tests που θα κάνει η ΕΚΤ ενώ προέβλεψαν ότι η τρόικα δεν θα επιμείνει στις διαφορές της ως προς τα stress tests των τραπεζών "Δεν αναμένουμε καμία αρνητική έκπληξη στην αξιολόγηση", είπαν.

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές το ενδιαφέρον του ομίλου επικεντρώνεται στην Ρουμανία και την Κύπρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v