Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Επιτυχής η δημόσια πρόταση για ΜFG - Εγνατία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας πρότασης της Marfin Popular Bank για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Marfin Financial Group και της Εγνατίας Τράπεζας, καθώς τα ποσοστά που έχουν συγκεντρωθεί υπερβαίνουν το minimum, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

ΜΡΒ: Επιτυχής η δημόσια πρόταση για ΜFG - Εγνατία
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας πρότασης της Marfin Popular Bank για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Marfin Financial Group και της Εγνατίας Τράπεζας, καθώς τα ποσοστά που έχουν συγκεντρωθεί υπερβαίνουν το minimum, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

”Σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προαιρετικών δημόσιων προτάσεων της Marfin Popular Bank (πρώην Λαϊκή Τράπεζα) προς τους μετόχους της Marfin Financial Group και τους μετόχους και δικαιούχους μετατρέψιμων ομολογιών των Εγνατίας Τράπεζας, Marfin Popular Bank ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2006 ο προτείνων υπέβαλε δύο (2) προαιρετικές δημόσιες προτάσεις (οι ”Δημόσιες Προτάσεις”) για την απόκτηση α) μέχρι και του 100% των μετοχών της Marfin Financial Group και β) μέχρι και του 100% των κοινών και προνομιούχων μετοχών καθώς και των μετατρέψιμων ομολογιών της Εγνατίας Τράπεζας.

2. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας στις 27 Οκτωβρίου 2006 ενέκρινε το περιεχόμενο των πληροφοριακών δελτίων των δημόσιων προτάσεων. Η περίοδος αποδοχής ξεκίνησε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006 και έληξε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2006.

3. Κατά τις Δημόσιες Προτάσεις προσφέρθηκαν εγκύρως α) από 3.374 συνολικά μετόχους της Marfin Financial Group 52.734.624 συνολικά μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 95,30% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Financial Group και β) από 5.824 συνολικά κατόχους κοινών μετοχών, 1.364 κατόχους προνομιούχων μετοχών, 86 δικαιούχους ομολογιών μετατρέψιμων σε κοινές μετοχές και 20 δικαιούχους ομολογιών μετατρέψιμων σε προνομιούχες μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας, 80.635.081 συνολικά κοινές μετοχές, 9.386.620 συνολικά προνομιούχες μετοχές, 192.300 συνολικά ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές μετοχές και 13.310 συνολικά ομολογίες μετατρέψιμες σε προνομιούχες μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 86,44% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Εγνατίας Τράπεζας και 86,25% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της.

4. Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι και την 27η Δεκεμβρίου 2006 δεδομένα, ο προτείνων θα κατέχει α) 52.734.624 μετοχές της Marfin Financial Group που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 95,30% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Financial Group και β) 80.635.081 κοινές μετοχές και 9.386.620 προνομιούχες μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 86,44% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου και 86,25% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της.

5. Ο προτείνων δεν προέβη στην αγορά μετοχών της Marfin Financial Group ούτε και μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών της Εγνατίας Τράπεζας χρηματιστηριακά ή εξωχρηματιστηριακά καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των δημόσιων προτάσεων την 19η Σεπτεμβρίου 2006 μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής την 21η Δεκεμβρίου 2006.

6. Κατόπιν της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των δημόσιων προτάσεων, θα ακολουθήσει η έγκριση της εισαγωγής των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και της παράλληλης εισαγωγής των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την έγκριση εισαγωγής των υφιστάμενων και των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα υποβληθούν από την Εθνική Τράπεζα στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή των προσφερόμενων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών των δημοσίων προτάσεων που θα έχουν προσφερθεί νομίμως και εγκύρως από τους μετόχους και ομολογιούχους σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 3632/1928.

Η μεταβίβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και θα καταχωρηθεί στο ΣΑΤ το αργότερο την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα μετά την ημερομηνία κατάθεσης των ανωτέρω εγγράφων.

Η διαδικασία μεταφοράς των νέων μετοχών, των οποίων οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει ταυτόχρονα με την άρση αξιών στον αρχικό χειριστή ότι επιθυμούν την καταχώρηση τους στο Σύστημα Εκκαθάρισης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, θα ακολουθήσει την καταχώρησή τους στο ΣΑΤ χωρίς άλλη ενέργεια των δικαιούχων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την καταχώρηση.

Την ίδια τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα, κατά την οποία θα έχει ολοκληρωθεί η ως άνω καταχώριση στο ΣΑΤ θα πιστωθούν στις μερίδες των αποδεχόμενων μετόχων και ομολογιούχων στο ΣΑΤ οι νέες μετοχές. Η καταχώρηση στο ΣΑΤ και η πίστωση των νέων μετοχών στις μερίδες των δικαιούχων αποδεκτών των δημοσίων προτάσεων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιανουαρίου 2007.

7. Οι κάτοχοι μετοχών της Marfin Financial Group οι οποίες δεν ανταλλάχθηκαν στα πλαίσια της δημόσιας πρότασης έχουν δικαίωμα εξόδου σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 3461/2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v