Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Συγκέντρωσε το 98,99% της Γερμανός

Ποσοστό 98,99% της Γερμανός συγκεντρώθηκε με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της κατά 100% θυγατρικής της Cosmote, Cosmoholding Cyprus Ltd, για την απόκτηση των μετοχών της Γερμανός.

Cosmote: Συγκέντρωσε το 98,99% της Γερμανός
Ποσοστό 98,99% της Γερμανός συγκεντρώθηκε με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της κατά 100% θυγατρικής της Cosmote, Cosmoholding Cyprus Ltd, για την απόκτηση των μετοχών της Γερμανός.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, στις 29 Δεκεμβρίου 2006, των μετοχών που προσφέρθηκαν στην Cosmoholding στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, το ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής της Cosmote στο υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο της Γερμανός θα ανέρχεται συνολικά σε περίπου 98,99%, πέραν των επιπλέον μετοχών που τυχόν αποκτήσει η Cosmoholding στο ενδιάμεσο διάστημα.

Επίσης, δεδομένου ότι μετά την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης, το ποσοστό συμμετοχής της στη Γερμανός υπερβαίνει το 90% των υφισταμένων δικαιωμάτων ψήφου, η Cosmoholding δικαιούται να απαιτήσει, εντός της τρίμηνης προθεσμίας που ορίζει ο Ν. 3461/2006, τη μεταβίβαση σε αυτήν όλων των υπολοίπων μετοχών της Γερμανός σε τιμή ίση προς το προκαθορισμένο τίμημα των 19 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα, η Cosmoholding υποχρεούται να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις μετοχές της Γερμανός, που θα της προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από σήμερα, έναντι καταβολής του τιμήματος των 19 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.

Για το σκοπό αυτό, η Cosmoholding θα έχει σταθερή εντολή αγοράς μέσω χρηματιστηριακών εταιριών για την αγορά των μετοχών της Γερμανός που τυχόν της προσφερθούν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης περιλαμβάνονται στη σχετική σημερινή ανακοίνωση της Cosmoholding, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Cosmote.

Με την εξαγορά της Γερμανός, η Cosmote πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα για τη στρατηγική της, καθώς:

* Αποκτά τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα λιανικής τηλεπικοινωνιακών-τεχνολογικών προϊόντων στη ΝΑ Ευρώπη.

* Αποκτά άμεση πρόσβαση στον τελικό χρήστη και εφαρμόζει τις εμπορικές πολιτικές της χωρίς μεσάζοντες.

* Δίνει ώθηση στη στρατηγική επέκτασής της στα Βαλκάνια, καθώς από τη συμφωνία ωφελούνται και οι θυγατρικές της στη Βουλγαρία, την πΓΔΜ και τη Ρουμανία, χώρες κοινής παρουσίας των δύο εταιριών, πολλαπλασιάζοντας κατά συνέπεια τους δυνητικούς πελάτες της, το σύνολο των πωλήσεών της και την κερδοφορία της.

Ήδη, σε συνεργασία με τη Γερμανός, η Cosmote ξεπέρασε πρόσφατα τα 3 εκατομμύρια συνδρομητές στη Βουλγαρία και το 1 εκατομμύριο στη Ρουμανία, μέσα σε 1 μόλις χρόνο εμπορικής λειτουργίας της Cosmote Ρουμανίας.

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα, η αμεσότερη επαφή με τους πελάτες επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και τη διάθεση νέων και ολοένα ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών, οδηγώντας έτσι στην ήδη διαφαινόμενη ισχυροποίηση της θέσης της Cosmote στη ΝΑ Ευρώπη.

Στόχος της Cosmote είναι η αύξηση της πελατειακής της βάσης στα 15 εκατομμύρια συνδρομητές έως το τέλος του 2009 από 10 εκατομμύρια σήμερα.

Η πορεία της μετοχής της και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου του 2006, εξάλλου, τεκμηριώνουν ότι η Cosmote βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης.

Από τις αρχές Μαΐου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2006, η μετοχή της Cosmote έχει ενισχυθεί κατά 20%, ενώ, συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος που διανεμήθηκε τον Ιούνιο του 2006, η απόδοση της μετοχής διαμορφώνεται σε περίπου 23%, απόδοση που μεταφράζεται σε αξία 1,5 δισ. ευρώ περίπου προς όφελος όλων των μετόχων της.

Η ανάπτυξη της Cosmote τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι πολλαπλάσια του κλάδου πανευρωπαϊκά, μεταξύ άλλων και ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της Γερμανός, η οποία αναμένεται να προσδώσει στην Cosmote περαιτέρω αξία, από τον πρώτο κιόλας χρόνο ενοποίησης (2007) και σταδιακά περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Η Cosmote στοχεύει στην ενίσχυση της λειτουργικής της κερδοφορίας (EBITDA), με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 15% την τριετία 2006-2009, σε σύγκριση με περίπου 1% για τον κλάδο πανευρωπαϊκά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v