Entersoft: Αύξηση εσόδων 18% το 2013

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου Entersoft ανήλθαν το 2013 στα 8,04 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 18,28% σε σχέση με την περυσινή χρήση, ενώ η κερδοφορία προ φόρων ανέκαμψε στα επίπεδα του 1 εκατ. ευρώ.

Entersoft: Αύξηση εσόδων 18% το 2013

Στα 8,04 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18% ανήλθαν τα συνολικά έσοδα του ομίλου της Entersoft τη χρήση 2013, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επενδύσεων σε προϊόντα για mobile συσκευές καθώς και των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Στην αύξηση των εσόδων συνέβαλλαν αποφασιστικά οι θυγατρικές σε Βουλγαρία και Ρουμανία, που συνολικά υπερδιπλασίασαν τα έσοδά τους, καθώς και η πρόσφατη δραστηριοποίηση της μητρικής σε Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα έσοδα από ξένες αγορές ανήλθαν στο 13% των συνολικών εσόδων του ομίλου.

Τα καθαρά έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 8,04 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 18,28% σε σχέση με την περυσινή χρήση, ενώ η κερδοφορία προ φόρων ανέκαμψε στα επίπεδα του 1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με το 2012.

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 6,22 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 10,44% σε σχέση με την περυσινή χρήση. Τα κέρδη προ φόρων της μητρικής ανήλθαν στο 1,04 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά το τρέχον έτος εκτιμάται ότι τα μεγέθη του ομίλου θα ενισχυθούν τόσο από το μεγάλο ανεκτέλεστο έργων όσο και από την πρόσφατη εξαγορά της Alpha Software Solutions που ανακοινώθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v