Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Παρουσίαση σε ξένους θεσμικούς

Την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σε ξένους θεσμικούς επενδυτές πραγματοποίησε τις περασμένες ημέρες η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος της επικοινωνίας με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

ΕΥΠΡΟ: Παρουσίαση σε ξένους θεσμικούς
Την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σε ξένους θεσμικούς επενδυτές πραγματοποίησε τις περασμένες ημέρες η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος της επικοινωνίας με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία από την Τετάρτη 13 έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε σειρά παρουσιάσεων και επαφών με σημαντικό αριθμό ξένων θεσμικών επενδυτών στο Άμστερνταμ, τη Ζυρίχη, το Παρίσι και το Λονδίνο, στους οποίους παρουσίασε τις δραστηριότητες της εταιρείας, την επενδυτική της πολιτική καθώς επίσης τους ανέπτυξε εκτενώς τους στρατηγικούς της στόχους.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με αναφορές στο αντικείμενο της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στο δυναμικά ανερχόμενο κλάδο των επενδύσεων σε ακίνητα, και στις εξελίξεις της ελκυστικής ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε αναφορά στις επενδύσεις της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το 50% από τα διαθέσιμα προς επενδύσεις αντληθέντα κεφάλαια μόλις λίγους μήνες από την ολοκλήρωση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιπρόσθετα, παρουσιάσθηκε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων υψηλής ποιότητας που διαθέτει η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ σε συνδυασμό με την ισχυρή ομάδα μισθωτών που συνεργάζεται, το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που διέπει την εταιρεία, η στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Eurobank, καθώς επίσης και η εμπειρία της Διοικητικής ομάδας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ για τη χρήση του 2006.



Να σημειωθεί ότι την εταιρεία εκπροσώπησαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, μέλος του Δ.Σ. και της Eπενδυτικής Eπιτροπής της εταιρείας, Γεώργιος Χρυσικός, Διευθυντής Επενδύσεων και Τερέζα Μεσσάρη, Υπεύθυνος Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρυτινός, ”το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών τόσο για την ελληνική αγορά ακινήτων όσο και για την εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο. Ωστόσο, προκειμένου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το τόσο ευνοϊκό κλίμα, πρέπει άμεσα να βελτιωθούν κάποια σημεία του θεσμικού πλαισίου όπως η δυνατότητα επένδυσης σε SPV’s με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση ακινήτων, η μείωση του ποσοστού των ελάχιστων απαιτουμένων διαθεσίμων, το ποσοστό δανεισμού της εταιρείας και να αποσαφηνιστούν θέματα φορολογικού χαρακτήρα, όπως ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος και ο ΦΠΑ”.

Τέλος ο κος Χρυσικός υπογράμμισε τη θετική απόκριση που είχε το γεγονός της σύντομης αξιοποίησης σημαντικού ποσοστού των αντληθέντων κεφαλαίων και συμπλήρωσε ότι δε θα αργήσουν να επενδυθούν και τα υπόλοιπα κεφάλαια στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της Διοίκησης για τη μελλοντική ανάπτυξή της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία εστιάζει στην αγορά χώρων γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής εμπορικότητας και προβολής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v