Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εργασίες συντήρησης στον Ασπρόπυργο

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα κλείσουν το 60% του διυλιστηρίου τους στον Ασπρόπυργο που παράγει 125.000 βαρέλια ημερησίως για εργασίες συντήρησης για τρεις εβδομάδες τον Μάρτιο, είπε στέλεχος του διυλιστηρίου την Πέμπτη.

ΕΛΠΕ: Εργασίες συντήρησης στον Ασπρόπυργο
Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα κλείσουν το 60% του διυλιστηρίου τους στον Ασπρόπυργο που παράγει 125.000 βαρέλια ημερησίως για εργασίες συντήρησης για τρεις εβδομάδες τον Μάρτιο, είπε στέλεχος του διυλιστηρίου την Πέμπτη, μεταδίδει το Reuters.

”Σχεδιάζουμε μία διακοπή ρουτίνας, που θα πρέπει να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου”, δήλωσε το στέλεχος των ΕΛΠΕ.

Τόνισε ακόμη ότι η λειτουργία μίας μονάδα διύλισης αργού και δύο μονάδων αποθείωσης νάφθας και πετρελαίου κίνησης, καθώς και μιας μονάδας ήπιας υδρογονοπυρόλυσης, που μετατρέπει το βαρύ πετρέλαιο σε ελαφρύτερα προϊόντα, όπως το πετρέλαιο κίνησης, θα διακοπεί κατά την διάρκεια των εργασιών συντήρησης.

Το στέλεχος είπε ότι η παραγωγή του διυλιστηρίου θα μειωθεί κατά 60% λόγω των εργασιών συντήρησης.

”Θα αγοράζουμε ενδιάμεσα προϊόντα για να το αντισταθμίσουμε”, είπε αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις πιθανές επιπτώσεις στην αγορά από το κλείσιμο του διυλιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v