Vodafone- Wind: Mε 300 άτομα προσωπικό η Victus Networks

Ο Νίκος Μπάμπαλης, γενικός διευθυντής δικτύου της Wind, επικεφαλής της νέας εταιρείας. Eπενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ την πρώτη τριετία. Διασφάλιση δικαιωμάτων για όσους μετακινηθούν λένε οι εταιρείες. Φόβους για απώλεια δικαιωμάτων εκφράζουν τα σωματεία.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Vodafone- Wind: Mε 300 άτομα προσωπικό η Victus Networks

Με προσωπικό 300 ατόμων, μηχανικούς τηλεπικοινωνιών, εκ των οποίων οι 130 θα προέρχονται από την Wind και οι 170 από την Vodafone, θα λειτουργεί η εταιρεία Victus Networks, την οποία συνέστησαν από κοινού οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Η εταιρεία, η οποία θα έχει την έδρα της στην Παλλήνη, θα ξεκινήσει την λειτουργία της στις 10 Μαρτίου και θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες που αφορούν στο Δίκτυο Πρόσβασης (σταθμοί βάσης). Επικεφαλής της νέας εταιρείας τίθεται ο έως τώρα Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Wind, Νίκος Μπάμπαλης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής σε επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας κάνει λόγο για κίνηση η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις δύο εταιρείες, αλλά και τους καταναλωτές.

Η ελληνική οικονομία, σημειώνει, θα επωφεληθεί από σημαντικές επενδύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ κατά την πρώτη τριετία λειτουργιάς τηςVictus Networks, από τα οποία 55 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στον τομέα των κατασκευών και 95 εκατ. ευρώ στην αγορά σύγχρονου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και σε νέες τεχνολογίες.

Επιπλέον, η δραστηριότητα της νέας εταιρείας θα δημιουργήσει νέες έμμεσες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Απελευθέρωση πόρων

Σε ότι αφορά την Wind ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τονίζει ότι θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυό της και την ποιότητα των υπηρεσιών της. Επιπλέον σημειώνει ο κ. Ζαρκαλής θα απελευθερωθούν και σημαντικοί πόροι τόσο σε επίπεδο επενδύσεων, όσο και σε επίπεδο λειτουργικού κόστους, καθώς τα αυξημένα κόστη ανάπτυξης και λειτουργιάς ενός υπερσύγχρονου δικτύου θα μοιράζονται ανάμεσα σε δυο εταιρείες.

«Σε επίπεδο επενδύσεων οι πόροι αυτοί θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε τη διαφοροποίηση μας, ενώ σε επίπεδο λειτουργικού κόστους μας επιτρέπουν να αποφύγουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση μείωσης του λειτουργικού μας κόστους θα ήταν πιθανώς αναγκαία ώστε να ανταποκριθούμε σε μια συνεχώς συρρικνουμενη αγορά».

Στην επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Wind αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η κίνηση αυτή γίνεται χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Επίσης δεν παραλείπει να αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν την Victus Networks θα μεταφερθούν από τις δυο εταιρείες διατηρώντας πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα τους.

Να σημειώσουμε ότι σε παλαιότερες αναφορές των δύο εταιρειών τονίζονταν ότι το προσωπικό που θα μετακινηθεί στην νέα εταιρεία θα έχει διασφαλισμένα δικαιώματα για διάστημα δύο ετών. Ωστόσο από την πλευρά του σωματείου του εργαζομένων υποστηρίζεται ότι το μέλλον είναι άδηλο για στο προσωπικό που θα μετακινηθεί, αφού η διασφάλιση των όποιων δικαιωμάτων ισχύει για όσο διάστημα έχουν ισχύ οι συμβάσεις εργασίας, που έχουν υπογραφεί. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε διαβούλευση μεταξύ του προσωπικού και των εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v