Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στη Μ. Ανατολή

Η εταιρία θα παρουσιάσει στο Ντουμπάι τρεις κατηγορίες προϊόντων. Σε αυτές περιλαμβάνονται τυροκομικά εδέσματα, ελληνικό γιαούρτι αλλά και η σειρά "Kuzina". Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 27 Φεβρουαρίου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Vivartia: Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στη Μ. Ανατολή

Η διεθνής έκθεση τροφίμων - ποτών Gulfood που πραγματοποιείται από τις 23 έως και τις 27 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι είναι για τον αραβικό κόσμο ό,τι είναι για τους Ευρωπαίους του κλάδου η γαλλική Sial και η γερμανική Anuga, για τους Αμερικανούς η Fancy Food και για τους Έλληνες η ΔΕΤΡΟΠ.

Με απλά λόγια είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα του αραβικού, και όχι μόνο, κόσμου.

Αυτό το γεγονός επέλεξε η Hayatna (σ.σ. ή αλλιώς Ζωή, αν είναι σωστή η μετάφραση του Google translate) για να παρουσιάσει τα προϊόντα της. Και αν δεν σας λέει κάτι το όνομα Hayatna, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι είναι η κοινή εταιρεία που δημιούργησε ο όμιλος Vivartia με την εμιρατιανή Exeed Industries.

Κοντά δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της Vivartia με την Exeed Industries, και πέντε μήνες από τότε που η Vivartia ξεκίνησε εξαγωγές στα ΗΑΕ, η Hayatna, ο καρπός αυτής της συμμαχίας, θα παρουσιάσει και επισήμως στην Gulfood τα προϊόντα της.

Πρόκειται για τρεις κατηγορίες προϊόντων. Τη σειρά Alithea (αλήθεια) που περιλαμβάνει ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, τη σειρά Delta (αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι) και τη σειρά Kuzina (περιλαμβάνει τα έτοιμα γεύματα "home made style", τα γλυκά delicious, και τα κατεψυγμένα λαχανικά "like fresh").

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Όπως δήλωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δρ Kamel Abdullah, διευθύνων σύμβουλος της Exeed Industries, «πιστεύουμε ότι τα προϊόντα μας θα ξεχωρίσουν". Στόχος άλλωστε της Hayatna είναι να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων, που θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες διατροφής των καταναλωτών.

Η ζήτηση θα καλυφθεί εκτός από τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή από την Ελλάδα, και μέσω της λειτουργίας μονάδας παραγωγής στο Άμπου Ντάμπι. Η κατασκευή της μονάδας, συνολικής επένδυσης 70 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ εκτιμάται ότι οι πωλήσεις της νέας εταιρείας θα ξεπεράσουν τα 165 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v