Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δύο εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ (upd)

Νέα μέλη εξελέγησαν σήμερα στο ΔΣ της ΔΕΗ αντιπροσωπεύοντα την μειοψηφία των μετόχων. Ο προταθείς από την Εθνική νομικός κ. Γιαννίδης έλαβε τις περισσότερες των ψήφων (12 εκατ.), δεύτερος ήρθε ο προταθείς από την Alpha Bank, Πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Κουρτέσης με 8 εκατ. ψήφους.

ΔΕΗ: Δύο εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο ΔΣ (upd)
Νέα μέλη εξελέγησαν σήμερα στο ΔΣ της ΔΕΗ αντιπροσωπεύοντα την μειοψηφία των μετόχων.

Ο προταθείς από την Εθνική νομικός κ. Γιαννίδης (ήδη μέλος του ΔΣ της τράπεζας) έλαβε τις περισσότερες των ψήφων (12 εκατ.), δεύτερος ήρθε ο προταθείς από την Alpha Bank, Πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Κορτέσης με 8 εκατ. ψήφους, τρίτος ο κ. Ιω. Σπυρόπουλος προταθείς από την Fidelity, τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της ΔΕΗ, με 3 εκατομμύρια ψήφους και τέταρτος ο κ. Παπαγεωργόπουλος με 610 χιλιάδες ψήφους.

Εξελέγησαν οι δύο πρώτοι, ο κ. Γιαννίδης Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος και ο κ. Κορτέσης Μιχαήλ, Πρόεδρος ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιαννίδης Ιωάννης και ο κ. Κορτέσης Μιχαήλ αντικαθιστούν τους κ.κ. Θεοδωρόπουλο Σπυρίδωνα και Μάνο Ιωάννη από τις 8 Ιανουαρίου 2007.

Τα νέα μέλη εκλέγονται για θητεία τριών (3) ετών που ξεκινά μετά τη λήξη, στις 8 Ιανουαρίου 2007, της θητείας των παρόντων μελών – εκπροσώπων της μειοψηφίας.

Ετσι, προς το παρόν τουλάχιστον, το θέμα με την εκπροσώπηση των ξένων επενδυτών σε ελληνικές εισηγμένες εταιρείες, θεωρείται λήξαν με την εκτόνωση της κρίσης χθες και την κυβέρνηση να έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι θα στηρίξει και θα ενισχύσει όλες εκείνες τις προσπάθειες των ξένων επενδυτών να ασκούν ανεμπόδιστα τα δικαιώματα που απορρέουν από την μετοχική τους ιδιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v