Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ποιοί θα εκπροσωπήσουν τους μικρούς (update)

Ταχύτατα και πυροσβεστικά λειτούργησε η κυβέρνηση μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του euro2day.gr για την απαίτηση των ξένων θεσμικών επενδυτών ως προς την εκπροσώπησή τους στο ΔΣ της ΔΕΗ. Δύο εκπροσώπους δέχεται η κυβέρνηση.

ΔΕΗ: Ποιοί θα εκπροσωπήσουν τους μικρούς (update)
Ταχύτατα και πυροσβεστικά λειτούργησε η κυβέρνηση μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του euro2day.gr για την απαίτηση των ξένων θεσμικών επενδυτών ως προς την εκπροσώπησή τους στο ΔΣ της ΔΕΗ. Απαίτηση που συνάντησε αρχικά την αρνητική αντίδραση των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr, επήλθε αργά το απόγευμα επαφή με τους ξένους και τους ζητήθηκε να προτείνουν δύο εκπροσώπους τους ως μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ στην αυριανή γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Τα μέλη θα εκπροσωπούν την μειοψηφία των μετόχων που παραδοσιακά τοποθετούνταν από τον μέτοχο πλειοψηφίας (το Δημόσιο) σε δημόσιους(εισηγμένους) οργανισμούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα ονόματα που τελικά θα προταθούν εκ μέρους της μειοψηφίας (για τα οποία και δεν έχει αντίρρηση η πλευρά των ξένων θεσμικών) είναι αυτό του καθηγητή Νομικής κ. Γιαννίδη (νυν μέλους του ΔΣ της Εθνικής) και του Προέδρου του ΙΟΒΕ κ. Κουρτέση.

Η άμεση αποδοχή από την κυβέρνηση του δικαίου αιτήματος των ξένων επενδυτών για εκπροσώπηση λειτούργησε πυροσβεστικά αποσοβώντας μια επαπειλούμενη κρίση ”εταιρικής διακυβέρνησης” αλλά δεν κατέστη δυνατόν οι ξένοι να προσκομίσουν ονόματα μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των παραχωρήσεων από την κυβέρνηση και της διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ.

Ετσι, τα δύο προτεινόμενα ονόματα θα εκπροσωπήσουν τελικά την μειοψηφία με την ”ανοχή” των ξένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v