Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobius: Με εντυπωσίασε το management της Marfin

Με εντυπωσίασε το management της Marfin, οι καινοτομίες που εισήγαγε, αλλά και το πόσο πρωτοποριακή τράπεζα είναι για τα ελληνικά δεδομένα, δήλωσε ο επικεφαλής της Templeton Dr Mark Mobius, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Α. Βγενόπουλο.

Mobius: Με εντυπωσίασε το management της Marfin
του Γιώργου Μαντέλα

Με εντυπωσίασε το management της Marfin, οι καινοτομίες που εισήγαγε, αλλά και το πόσο πρωτοποριακή τράπεζα είναι για τα ελληνικά δεδομένα, δήλωσε ο επικεφαλής της Templeton Dr Mark Mobius, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Α. Βγενόπουλο.

Οι δηλώσεις έλαβαν χώρα στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ανακοινωθεί η συνεργασία με τη Franklin Templeton στο πλαίσιο της οποίας ο όμιλος Marfin θα προσφέρει 50 προϊόντα του αμερικανικού οίκου στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε επίσης, πως σε ό,τι αφορά τις εξωχρηματοπιστωτικές δραστηριότητες του ομίλου, θα περάσουν στη Marfin Financial Group, η οποία θα παραμείνει θυγατρική εταιρία του ομίλου και της οποίας ο ακριβής ρόλος θα αποσαφηνιστεί μετά την ολοκλήρωση της ομογενοποίησης των δραστηριοτήτων του που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Dr Mark Mobius, απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε:

Α) το μέλλον βρίσκεται στις αναδυόμενες αγορές, πολλές από τις οποίες είναι γειτονικές προς την Ελλάδα. Ενδεικτικά ανέφερε τα Βαλκάνια, την ανατ. Ευρώπη, το Καζακστάν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Τουρκία και στην εξαγορά εκεί του 30% της Akbank από τη Citibank.

Β) χαρακτήρισε τη Σοφοκλέους ανεπτυγμένη αγορά, όπου κάποιες αποτιμήσεις της είναι μάλιστα υψηλότερες της δυτ. Ευρώπης. Πρόσθεσε όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που μπορούν να μετεξελιχθούν σε πύλες για τα Βαλκάνια και κατά συνέπεια συνιστούν ευκαιρία και για επενδύσεις.

Γ) εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε επιχειρηματικό επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας θα βελτιωθούν περισσότερο, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Εθνικής και κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για τους Έλληνες εκεί.

Δ) εξηγώντας γιατί επελέγη η Marfin ως συνεργάτης της Templeton στην Ελλάδα, δήλωσε ότι αυτό που τον εντυπωσίασε ήταν το management της, οι καινοτομίες που εισήγαγε, αλλά και το πόσο πρωτοποριακή τράπεζα είναι για τα ελληνικά δεδομένα.

Ε) Τέλος, απηύθυνε μερικές συμβουλές στους επενδυτές. Όπως: 1) καλύτερα να είναι στην αγορά παρά εκτός, 2) η καλύτερη στιγμή για να επενδύσεις είναι όταν έχεις λεφτά, 3) οι ανοδικές τάσεις των αγορών κρατούν περισσότερο από τις πτωτικές και αποδίδουν περισσότερο.

--- Η συνεργασία Templeton με τη Marfin

Ο πρόεδρος της Marfin Bank κ. Ανδρέας Βγενόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Templeton Asset Management κ. Mark Mobius, ανακοίνωσαν στην Αθήνα την έναρξη συνεργασίας. H Marfin Bank είναι ο κύριος διανομέας στην Ελλάδα αμοιβαίων κεφαλαίων της Templeton, καθώς έλαβε τη σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως αφετηρία της συνεργασίας αυτής δημιουργήθηκε το Marfin Synthesis με το οποίο ολοκληρώνεται η καμπάνια 3Χ3. Το Marfin Synthesis συνδυάζει το δυναμισμό του νέου τραπεζικού ομίλου Εγνατίας, Λαϊκής και Marfin με τη διεθνή γνώση και εμπειρία της Franklin Templeton Investments. Είναι ένας συνδυασμός προθεσμιακής κατάθεσης και επιλεγμένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Franklin Templeton. Το Marfin Synthesis είναι προσφορά του Marfin Financial Group και θα διατίθεται ταυτόχρονα από την Εγνατία Τράπεζα, τη Λαϊκή Τράπεζα και τη Marfin Bank, έως τις 31 Ιανουαρίου 2007.

Το Marfin Synthesis διατίθεται σε ευρώ, με ελάχιστο ποσό τοποθέτησης τα 10.000 ευρώ. Προσφέρει για το 50% του προς επένδυση κεφαλαίου 9% ετήσιο μικτό επιτόκιο σε μία προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας τριών μηνών και για το υπόλοιπο 50% τοποθέτηση σε επιλεγμένα διεθνή Αμοιβαία Κεφάλαια του επενδυτικού οίκου της Franklin Templeton.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια που έχουν επιλεγεί για το Marfin Synthesis είναι:

Templeton Global Bond (Euro) Fund – διεθνές ομολογιακό που επενδύει σε ποσοστό πάνω από 90% σε κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 7,99%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 0,75%.

Templeton Global (Euro) Fund – διεθνές μετοχικό με έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της ευρωζώνης. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 56,73%.%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 12,3%.

Templeton Eastern Europe Fund – μετοχικό που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές της ανατολικής Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 156,37%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 17,39%.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται η δυνατότητα στον Έλληνα επενδυτή να επιλέξει επενδυτικά προϊόντα της Franklin Templeton. Η Franklin Templeton είναι η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στον κόσμο που είναι εισηγμένη σε χρηματιστήριο (New York Stock Exchange), με 526 δις δολάρια ΗΠΑ κεφάλαια υπό διαχείριση (την 31η Οκτωβρίου 2006). Έχει 45 γραφεία σε 29 χώρες, 400 επαγγελματίες διαχειριστές επενδύσεων, πάνω από 7.900 εργαζομένους και 17.000.000 ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v