Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Συνεργασία με Templeton για διάθεση Α/Κ

Την έναρξη συνεργασίας της Marfin Bank και της Templeton Asset Management γνωστοποίησαν ο πρόεδρος της πρώτης κ. Ανδρέας Βγενόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης κ. Mark Mobius, τονίζοντας πως οι τρεις τράπεζες, που βρίσκονται σε πορεία συγχώνευσης - Εγνατία, Λαϊκή, Marfin - θα διαθέτουν επιλεγμένα αμοιβαία κεφάλαια του οίκου Franklin Templeton.

Marfin: Συνεργασία με Templeton για διάθεση Α/Κ
Την έναρξη συνεργασίας της Marfin Bank και της Templeton Asset Management γνωστοποίησαν ο πρόεδρος της πρώτης κ. Ανδρέας Βγενόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης κ. Mark Mobius.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Marfin Bank είναι ο κύριος διανομέας στην Ελλάδα αμοιβαίων κεφαλαίων της Templeton, καθώς έλαβε την σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

”Είμαστε ενθουσιασμένοι με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα, τον Όμιλο της Marfin που είναι ένας νέος, ταχύτατα αναπτυσσόμενος οργανισμός. Για μας είναι μια καλή επανείσοδος στην αγορά αυτή που έχουμε μακρά ιστορία και θέλουμε να αναπτυχθούμε γρήγορα” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Templeton Asset Management κ. Mark Mobius.

Οι τρεις τράπεζες, που βρίσκονται σε πορεία συγχώνευσης - Εγνατία, Λαϊκή, Marfin - θα διαθέτουν επιλεγμένα αμοιβαία κεφάλαια του οίκου Franklin Templeton.

Σημειώνεται, πως η πολιτική του ομίλου Μarfin είναι να διαθέτει όχι μόνον δικά του προϊόντα αλλά να προσφέρει και επιτυχημένα προϊόντα που έως τώρα δεν ήταν προσιτά στο ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Αποβλέπει στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με προϊόντα στα οποία έως τώρα δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση με εύλογο κόστος, η εγχώρια αποταμίευση.

Ως αφετηρία της συνεργασίας αυτής, δημιουργήθηκε το ”Marfin Synthesis” με το οποίο ολοκληρώνεται η καμπάνια 3Χ3. Το Marfin Synthesis συνδυάζει το δυναμισμό του νέου τραπεζικού ομίλου Εγνατίας, Λαϊκής και Marfin με τη διεθνή γνώση και εμπειρία της Franklin Templeton Investments.

Είναι ένας συνδυασμός προθεσμιακής κατάθεσης και επιλεγμένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Franklin Templeton. Το Marfin Synthesis είναι προσφορά του Marfin Financial Group και θα διατίθεται ταυτόχρονα, από την Εγνατία Τράπεζα, τη Λαϊκή Τράπεζα και τη Marfin Bank, έως τις 31 Ιανουαρίου 2007.

Το Marfin Synthesis διατίθεται σε ευρώ, με ελάχιστο ποσό τοποθέτησης τα 10.000 ευρώ. Προσφέρει για το 50% του προς επένδυση κεφαλαίου 9% ετήσιο μικτό επιτόκιο σε μία προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας τριών μηνών και για το υπόλοιπο 50% τοποθέτηση σε επιλεγμένα διεθνή Αμοιβαία Κεφάλαια του επενδυτικού οίκου της Franklin Templeton.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια που έχουν επιλεγεί για το Marfin Synthesis είναι:

* Templeton Global Bond (Euro) Fund – διεθνές ομολογιακό που επενδύει σε ποσοστό πάνω από 90% σε κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 7,99%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 0,75%.

* Templeton Global (Euro) Fund – διεθνές μετοχικό με έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωζώνης. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 56,73%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 12,3%.

* Templeton Eastern Europe Fund– μετοχικό που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με ιδιαίτερη έμφαση στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Συνολική απόδοση την τελευταία τριετία (1/10/03 – 30/9/06) 156,37%. Απόδοση το διάστημα 1/10/2005 – 30/9/2006, 17,39%.

Τέλος, αναφέρεται, πως πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα στον Έλληνα επενδυτή να επιλέξει επενδυτικά προϊόντα της Franklin Templeton. Η Franklin Templeton είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στον κόσμο που είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο (New York Stock Exchange), με 526 δις δολάρια ΗΠΑ κεφάλαια υπό διαχείριση (την 31η Οκτωβρίου 2006).

Έχει 45 γραφεία σε 29 χώρες, 400 επαγγελματίες διαχειριστές επενδύσεων, πάνω από 7.900 εργαζόμενους και 17.000.000 ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v