Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο όμιλος Τσάκου εισήλθε στα mastihashop

Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη των mastihashop σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Άπω Ανατολή, ”ανοίγονται” με τη συμμετοχή του Ομίλου Τσάκου στο μετοχικό κεφάλαιο της χιώτικης εταιρείας.

Ο όμιλος Τσάκου εισήλθε στα mastihashop
Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη των mastihashop σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Άπω Ανατολή, ”ανοίγονται” με τη συμμετοχή του Ομίλου Τσάκου στο μετοχικό κεφάλαιο της χιώτικης εταιρείας, που υλοποιήθηκε μέσα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.

Στην αύξηση ύψους 2 εκατ. ευρώ που έγινε στα πλαίσια του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας, συνεισέφεραν τα απαραίτητα κεφαλαία η Attica Ventures που ήδη συμμετέχει σε αυτήν (venture capital fund-θυγατρική της Τράπεζας Αττικής) και ο ναυτιλιακός όμιλος Τσάκου. Η Mediterra Α.Ε. (φορέας των mastihashop-θυγατρική της ΕΜΧ) δημιουργήθηκε το 2002 από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με στόχο να προβάλλει και αναδείξει τις δυνατοτήτες πολλαπλών χρήσεων της μαστίχας.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρία πέτυχε την ανάπτυξη δίκτυου 11 καταστημάτων με την επωνυμία mastihashop στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρο και Παρίσι). Πρόσφατα δε ολοκλήρωσε μονάδα παραγωγής προϊόντων gourmet στο νησί της Χίου (επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2003 μέχρι σήμερα υπάρχουν σε εξέλιξη σειρά ερευνητικών προγραμμάτων με πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε συνεργασία και με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ένωσης.

Α.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v